Gran Turismo 5 Prologue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gran Turismo 5 Prologue
Kehittäjä Polyphony Digital
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Suunnittelija Kazunori Yamauchi
Pelisarja Gran Turismo
Julkaistu
  • JP 13. joulukuuta 2007
  • EU 28. maaliskuuta 2008
  • NA 17. huhtikuuta 2008
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo, PEGI: 3
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray, PlayStation Network
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Gran Turismo 5 Prologue on ennakkoversio Gran Turismo 5 -ajopelistä ja se kuuluu suosittuun Gran Turismo -pelisarjaan. Pelin on kehittänyt Polyphony Digital ja se on julkaistu PlayStation 3:lle.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlayStation 2:n Gran Turismo 4:n autot koostuivat 4 000 polygonista, mutta Gran Turismo 5 Prologuen autoissa käytetään peräti 200 000 polygonia. Määrää lisää merkittävästi se, että pelin uuden sisäkuvakulman vuoksi myös autojen sisustus on mallinnettu kokonaan. Tässä uudessa kuvakulmassa näkyvät muun muassa nopeusmittari, matkamittari, takapeili ja sivupeilit. Lisäksi autojen mallinnus osa osalta mahdollistaa sen, että erilaisia lisäosia voidaan tarjota myöhemmin päivityksillä.

Valikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alkuvalikon taustalla näkyy pelaajan sillä hetkellä käytössä oleva auto satunnaisessa maisemissa. Gran Turismo TV:ssä voi ostaa maksullisia jaksoja Top Gearista, Best Motoringista ja muista autoaiheisista ohjelmista. GT TV sisältää myös ilmaista sisältöä.

Tekoäly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tekoälyä on paranneltu huomattavasti ja tällä kertaa kiskoilla ajavat vastustajat ovat historiaa. Vastustajat reagoivat pelaajan liikkeisiin ja saattavat esimerkiksi aggressiivisesti estää ohitusyrityksiä. Tekoälykuskit tekevät myös inhimillisiä virheitä ensimmäistä kertaa sarjan historiassa.

Verkkopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gran Turismo 5 Prologue ei ole ensimmäinen sarjan peli, jossa on mahdollisuus pelata verkossa. Verkossa voi pelata jopa 16 pelaajaa. Polyphony yrittää lisätä peliin myös jonkinlaisen kaverilistan ja muita sosiaalisia toimintoja. Kehittäjä on myös luvannut, että lisäsisältöä ja päivityksiä on tulossa aina varsinaisen Gran Turismo 5:n julkaisuun saakka. Esimerkiksi keskustelutoiminto pyritään lisäämään peliin tulevissa päivityksissä.

Autot ja radat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gran Turismo 5 Prologue sisältää yhteensä 72 autoa (Euroopan versio) ja 6 rataa (12 ratavaihtoehtoa). Radalla voi olla yhtä aikaa jopa 16 autoa.

Radat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osalle radoista on opas, joka kertoo radasta ja sen yksityiskohdista HD videona oikealla pelikuvalla. Mukana on myös tekstitykset.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gran Turismo 5 Prologue pyörii 1080p-resoluutiolla ja 60 fps -ruudunpäivityksellä. Kisojen uusinnoissa fps on 30–60 riippuen kuvakulmasta, sillä joissain kuvakulmissa on kuvaa kaunisteltu lukuisilla efekteillä. Pelin autot sisältävät keskimäärin 200 000 polygonia. Vertailun vuoksi esimerkiksi Gran Turismo 4:n autot sisälsivät noin 4 000 polygonia ja Gran Turismo 5:n autoissa on 500 000 polygonia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gran Turismo 5 Prologue (PS3) Muropaketti. Viitattu 8.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]