Grankulla IFK Hockey

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta GrIFK Hockey)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grankulla IFK
GrIFK.gif
Perustettu 1925
Kaupunki Suomi Kauniainen, Suomi
Kotiareena Kauniaisten jäähalli
Sarjataso II-divisioona
Värit          
Toimitusjohtaja Arto Hietanen
Puheenjohtaja Mika Kortene
Päävalmentaja Harri Nummela
Kapteeni Suomi Niko Sysimies

Grankulla IFK Hockey on Kauniaisista kotoisin oleva vuonna 1947 perustettu jääkiekkoseura, jonka edustusmiehistö pelaa II-divisioonassa[1]. GrIFK:n juoniorijoukkueet pelaavat valtakunnallisessa junioreiden I- ja II-divisioonissa sarjatasoilla C, B ja A-junioreissa. GrIFK oli yksi Espoo Bluesin kasvattajaseuroista, kunnes Blues halusi muuttaa kaikkien kasvattajaseurojensa nimet myös Bluesiksi. Grankulla IFK halusi pitää nimensä ja solmi sopimuksen Helsingin IFK:n jääkiekkojaoston kanssa. Grankulla IFK Hockeyn kautta aikain paras kauteen lähtö tapahtui 2009-10 kauden alussa, jolloin GrIFK:n C-juniorit voittivat peräti 17 ottelua putkeen. Putki katkesi I-divisioonan jatkokarsintasarjassa 14.10.2009, kun EHC:n C-juniorit kaatoivat GrIFK:n C-juniorit tiukassa ottelussa luvuin 10-7.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1947 jääkiekkoa pelattiin Kauniaisten Oravien nimellä piirisarjaa ulkokentällä. Jo aikaisessa vaiheessa Oravat sulautuivat mukaan Kauniaisten lippulaivaan IFK:hon.

Saharan tekojää oli vahva panostus Kauniaisten kaupungilta pelaamisolosuhteiden parantamiseen. Jääkiekkoliiton nimettyä sarjat divisiooniksi 70-luvulla, on edustusjoukkue pelannut enimmäkseen II-divisioonassa. Jäähalliaikaan päästiin siirtymään 1986 ja silloin luotiin myös GrIFK:n nykyisen toiminnan perusta. Jäähallibuumin siivittämänä kaudella 1990-91 nähtiin joukkue myös I-divisioonassa.

Tunnettuja pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasvatit ammattilaissarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteensä 800 NHL-ottelua pelannut Niklas Hagman aloitti jääkiekon pelaamisen GrIFK:ssa.

[2]

GrIFK Hall of Fame[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[3]

GrIFK:ssa NHL-varaushetkellä pelanneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-maajoukkuekapteenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmanmestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]