Goregrind

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Goregrind
Alkuperä Grindcore
Death Metal
Alkuperämaa Englanti
Kehittymisen
ajankohta
1980-luvun lopulla
Tyypillisiä
soittimia
kitara, bassokitara, rummut
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
Ei ole

Goregrind, (toiselta nimeltään grindgore), on grindcoren alalaji, joka muistuttaa musiikkityylejä kuten death metal, thrash metal, ja crust punk. Pääasialliset ominaisuudet, jotka musiikillisesti erottavat goregrindin ja grindcoren voidaan supistaa kahteen asiaan:

  1. Oktaavisen vaihtajan käyttö, joka luo tyylille ominaisen matalan, rouhean ja räkäisen laulun, kuten kauhuelokuvien efektit, joita käytetään usein riivatuilla, demonisilla tai epäkuolleilla hahmoilla. Regurgitate on hyvä esimerkki tällaisesta laulutyylistä.
  2. On enemmän metallimusiikin tyylistä, tai käytetään enemmän (pääasiassa myöhemmin) alkuperäisesti kehitettyä matalaa murinaa, jota useimmin tavataan tavallisessa death metallissa. Tämä viittaa crust punk -vaikutteisuuteen.

Goregrindin aloittajaksi voidaan sanoa Carcassia (1985 - 1995). Tyyli on silti muuttunut alkuperäisestä Carcassin luomasta vaikutelmasta, mikä oli thrash metal ja hardcore punk -vaikutteista. Tämä oli suosittua 1980-luvun underground-skenessä. Carcass käytti säröä, lääketieteellisiä aiheita ja käytti kaiken yhteydessä "raakoja" aiheita, joka on osa yhtyeen alkuperäistä tyyliä, jota on myös käytetty hardcore and grindcore -skeneissä. Esimerkki sanoituksista on alhaalla (laulusta Crepitating Bowel Erosion albumilta Symphonies of Sickness):

"An abrasive concoction is formed in my throat
Methylated bile, jaundiced kidneys bloat
Tumorous stomach, coughing up gall
The thorax infected with furuncles and boils"

Yhtyeen muut sanoitukset olivat tavallisia, joihin sekoitettiin lääketieteellisyyttä ja kehon ominaisuuksien häiriöitä. Sittemmin heidän tyylinsä muuttui, jossa he keskittyivät enemmän heavy metaliin fuusioituna muilla tyylilajeilla.

Mainitsemisen arvoisia yhtyeitä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]