Gomore

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gomore
Verkkosivusto gomore.fi

GoMore on auton jakamis- ja yhteiskäyttöportaali.[1]

GoMorella on sovellus- ja verkkopohjaisia palveluita, joiden avulla ihmiset voivat jakaa autoja. GoMoren palveluihin kuuluvat: Yksityinen autonvuokraus, leasing ja kimppakyydit. Palvelut ovat saatavilla viidessä maassa, joissa on yhteensä 2 325 000 jäsentä. lähde? Maat ovat Tanska (800 000), Norja (70 000), Ruotsi (75 000), Ranska (180 000) ja Espanja (1 200 000).milloin?

GoMore ApS:n perustivat Matias Møl Dalsgaard ja Søren Riis vuonna 2005, ja sen pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, Tanskassa. Ruotsissa yritys on rekisteröity GoMore Sweden Branchin alle. Ensimmäinen Ruotsin toimisto avattiin huhtikuussa 2019.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityinen autonvuokraus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GoMore on online-markkinapaikka, joka yhdistää autoa tarvitsevat ihmiset niihin, joilla on auto ja jotka vuokraavat sen GoMoren kautta. Auton omistajat voivat vuokrata autonsa GoMoren sovelluksen tai verkkosivuston kautta, ja vuokraaja varaa helposti lähellä olevan auton.[2] Käyttäjät ovat automaattisesti vakuutettuja vuokrauksen aikana, ja heillä on mahdollisuus käyttää asiakaspalvelua ongelmatilanteissa.

Leasing[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GoMore tarjoaa vuokrasopimuksia, jotka sisältävät autovakuutuksen ja palvelun.

Kimppakyydit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GoMore on online-markkinapaikka kimppakyydille. Verkkosivusto ja sovellus yhdistävät kuljettajat matkustajiin, jotka ovat menossa samaan suuntaan ja ovat valmiita matkustamaan yhdessä jakamaan matkan kustannukset.

Historiaa ja kritiikkiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GoMore on alun perin tanskalainen, ja se aloitettiin vuonna 2005. Ruotsin lanseerauksessa kesällä 2014 yritys mainitsi, että sillä on joka viikonloppu 2 000 ja 3 000 henkilöä, jotka käyttävät yrityksen palvelua. Ruotsissa siitä tuli kilpailija jo olemassa olevalle Skjutsgruppenille . [3]

Kritiikkiä liiketoiminnalle - sekä Gomoren palvelulle että koko kyytipalvelulle - on tullut Ruotsin taksiliitolta . He väittävät, että yritys on/pitäisi olla laitonta ja että se on puhdasta mustaa taksitoimintaa . [4] Kritiikistä huolimatta GoMore ei ollut mukana hallituksen julkistamassa tariffiarvioinnissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cecilia Karlsson: Så blir bilsemestern billig 28 juli 2014. Dagens nyheter. Viitattu 7 maj 2015. svenska
  2. GoMore wins new markets with its concept for cities with fewer cars Nordea. Viitattu 18.9.2023. (englanniksi)
  3. "Samåkningstjänsten GoMore lanseras i Sverige". feber.se, 2012-06-24. Läst 11 maj 2015.
  4. "”Polisen gör inget åt svarttaxi”". svt.se. Läst 11 maj 2015.