Goldsmiths’ College

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Goldsmiths' Collegen päärakennus eli The Richard Hoggart Building.

Goldsmiths' College on Lontoon yliopistoon kuuluva college Lontoossa. Se perustettiin vuonna 1891 nimellä Goldsmiths' Technical and Recreative Institute ja liitettiin Lontoon yliopistoon vuonna 1904, jolloin nimeksi tuli Goldsmiths' College. Sana 'College' pudotettiin pois vuonna 2006. "Goldsmiths' College" (heittomerkillä) on kuitenkin säilynyt koulun virallisena nimenä, ja se tunnetaan myös nimellä Goldsmiths, University of London. Goldsmiths on erikoistunut etenkin taiteisiin, designiin ja yhteiskuntatieteisiin.

Goldsmiths' Collegen taiteen osastoa pidetään Iso-Britannian maineikkaimpiin ja tärkeimpiin kuuluvana taidekouluna, josta on valmistunut Young British Artists -ryhmän jäseniä ja kymmeniä Turner Prize -ehdokkaita. Koulussa ovat opiskelleet muun muassa Damien Hirst, Lucian Freud, Antony Gormley Angus Fairhurst, Bridget Riley ja muotisuunnittelijat Mary Quant sekä Vivienne Westwood.

Goldsmiths' College sijaitsee New Crossin alueella Lontoon kaakkoisosassa. Koulun 1844 valmistunut Richard Hoggart -päärakennus on John Shaw nuoremman suunnittelema.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]