God Save the Queen (Sex Pistolsin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”God Save the Queen”
Sex Pistols
Singlen ”God Save the Queen” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
 Julkaistu toukokuu 1977
 Tuottaja(t) Chris Thomas, Bill Price
 Tyylilaji punk rock
 Kesto 03.20
 Levy-yhtiö Virgin
Sex Pistolsin muut singlet
Anarchy in the U.K.
1976
”God Save the Queen”
1977
Pretty Vacant
1977

God Save the Queen on yksi brittiläisen punk-yhtyeen, Sex Pistolsin tunnetuimpia kappaleita. Se sai paljon kuuluisuutta, koska sen sanoitus pilkkaa Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningasperhettälähde?. Sex Pistolsin laulajan Johnny Rottenin sanoittama kappale aiheuttikin bändissä sisäistä kinaa muiden yhtyeen jäsenten ja basisti Glen Matlockin välille. Matlock ei halunnut kappaletta julkaistavan perustellen tätä sillä, että hänen äitinsä ei pitänyt sen sanoituksesta. Kappaleen nimi oli alun perin "No Future", mutta Rotten muutti sen sittemmin provosoivammaksi, aikaisempi versio on julkaistu bootlegalbumilla Spunk. Kyseinen kappale herätti aikanaan paljon vihamielisyyttä englantilaisissa, joille kuningasperhe oli erittäin tärkeälähde?, ja samanniminen kappale on Yhdistyneen kuningaskunnan ja Pohjois-Irlannin kansallislaulu.

"God Save the Queen" -single julkaistiin 27. toukokuuta, 1977. Kappale on julkaistu myös samana vuonna yhtyeen ainoalla "virallisella" albumilla Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols. Kappaletta olivat tekemässä Johnny Rotten, Paul Cook ja Steve Jones.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. God Save the Queen – 3.21
  2. Did You No Wrong – 3.14

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Sid Vicious soitti bassoraidan, mutta se poistettiin lopullisesta miksauksesta ja tilalle lisättiin Jonesin basso.

Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.