Glen Gulutzan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Glen Gulutzan (s. 12. elokuuta 1971) on entinen jääkiekkoilija ja nykyinen valmentaja. Hän toimi vuosina 2011–2013 NHL-seura Dallas Starsin päävalmentajana.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gulutzan aloitti 15-vuotiaana juniorisarja WHL:n Moose Jaw Warriorsissa, ja pelasi siellä myös seuraavan kauden. Ensimmäisellä kaudella Gulutzan pelasi vain yhden ottelun ja toisella kaudella kuusi ottelua. Ura jatkui WHL:n Brandon Wheat Kingsissä seuraavat kaksi kautta. Niinä kausina Gulutzan pelasi yhteensä 108 peliä ja teki niissä tehot: 108, 30+69=99. Vielä seuraava kausi kului WHL:ssä, mutta sen jälkeen hän siirtyi CWUAA:han eli yliopistolliseen jääkiekkoliigaan. Ura jatkui WCHL:ssä, IHL:ssä ja lopulta Vaasan Sportissa. Loppu-ura vuoteen 2003 kului WCHL:n Fresno Falconsissa.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gulutzanin valmennusura alkoi heti pelaajauran päättymisen jälkeen ECHL:n Las Vegas Wranglersissa, jonka päävalmentajana hän toimi vuodesta 2003 vuoteen 2009. Tämän jälkeen hän valmensi American Hockey Leaguen Texas Starsia ennen siirtymistä Dallas Starsin päävalmentajaksi kesällä 2011.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Glen Gulutzan
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.