Ghost Trick: Phantom Detective

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ghost Trick: Phantom Detective
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo
Ohjaaja Shu Takumi
Suunnittelija Shu Takumi
Säveltäjä Masakazu Sugimori
Julkaistu
  • JP 19. kesäkuuta 2010
  • NA 11. tammikuuta 2011
  • EU 14. tammikuuta 2011
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 6
Alusta Nintendo DS, iOS
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ghost Trick: Phanton Detective on Capcomin kehittämä ja julkaisema seikkailupeli, joka on julkaistu vuonna 2010 Nintendo DS:lle.

Peli julkaistiin ensimmäisenä Japanissa kesäkuussa 2010 ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa tammikuussa 2011. Pelin ohjaaja on Shu Takumi, joka tunnetaan myös Ace Attorney -pelisarjan kehittäjänä. Peli käännettiin myös iOS-laitteille. iOS-versiossa pelin kaksi ensimmäistä lukua ovat pelattavissa ilmaiseksi.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin päähahmona on kummitus nimeltä Sissel. Hän herää kaatopaikalla, nähtävästi murhan kohteeksi joutuneena. Sissel näkee maassa ruumiinsa, mutta hän on täysin menettänyt muistinsa, eikä tiedä edes omaa nimeään. Aikaa ei ole hukattavana, sillä Sissel näkee kaatopaikalla olevan mustaan pukeutuneen miehen osoittavan aseella siellä olevaa punatukkaista naista. Sissel ei omien sanojensa mukaan ole tyyppi, joka jättäisi naisen pulaan, mutta hänen nykytilanteensa tekee auttamisesta vaikeaa. Samaan aikaan pöytälampun muodossa oleva toinen kummitus nimeltä Ray ilmestyy, ja kertoo että Sisselin täytyy nopeasti pelastaa nainen. Ray selittää että Sissel on erikoistapaus, ja hänellä on "kuolleiden voimat" joiden avulla Sissel pystyy siirtämään sielunsa esineisiin ja manipuloimaan niitä. Sisselin kykynä on myös siirtyä 4 minuuttia ajassa taaksenpäin, minkä avulla hän pystyy muuttamaan kuolleiden kohtaloita.

Rayn opastuksella Sissel onnistuu pelastamaan punatukkaisen naisen. Ray kertoo, että Sisselillä on vain aamunkoittoon asti aikaa olla olemassa ennen kuin hän katoaa tuonpuoleiseen. Sissel päättää käyttää ajan selvittääkseen oman mysteerinsä: kuka hän on, miksi hänellä yliluonnollisia kykyjä kuolleena, sekä miksi hänet tapettiin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ghost Trick on seikkailupeli, joka esitetään kaksiulotteisessa kuvakulmassa. Pelaaja liikuttaa päähahmo Sisseliä kosketusnäytöllä. Sissel pystyy hyppimään esineestä toiseen ja käyttämään niitä eri tavoin esineestä riippuen. Usein pelaajan tulee ratkaista esineiden avulla erilaisia pulmia. Usein Sisselin tehtävänä on siirtyä 4 minuuttia aikaan ennen jonkun hahmon kuolemaa ja pelastaa heidät muuttamalla menneisyttä. Ghost Trick on suuresti tarinaan painottuva peli ja sisältää paljon hahmojen välistä dialogia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]