George Woodbridge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

George C. Woodbridge (1930 Queens, New York20. tammikuuta 2004 Staten Island, New York)[1][2] oli yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja, joka tunnetaan varsinkin humoristiseen Mad-lehteen piirtämistään sarjakuvista.

Woodbridge opiskeli New Yorkissa School of Visual Arts -taidekoulussa, jossa hän tutustui Frank Frazettaan ja Al Williamsoniin. Hän ryhtyi 1950-luvun puolivälissä piirtämään sota-, mysteeri- ja western-aiheisia sarjakuvia Atlas Comics -kustantamolle (myöh. Marvel Comics). Madin piirtäjäkuntaan hän siirtyi keväällä 1957 ja hänen piirroksiaan ilmestyi sen jälkeen vuosikymmenten ajan lehden lähes jokaisessa numerossa.[1] Woodbridge hallitsi suvereenisti sekä realistisen piirrostyylin että karikatyyrit. Madissa hän kuvitti usein muiden käsikirjoittamia vitsijuttuja pikkutarkoilla ja yksityiskohtaisilla piirroksilla rappeutuneen oloisista keskivertokansalaisista. Hän oli kiinnostunut Yhdysvaltain sotahistoriasta ja kuvitti Mad-uransa ohella historiallisia aseita ja univormuja käsitelleitä tietokirjoja.[2]

Woodbridge kuoli keuhkolaajentumaan tammikuussa 2004.[2] Hän jatkoi piirtämistä Madiin viimeisiin vuosiinsa asti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b George Woodbridge (englanniksi) Lambiek Comiclopedia. Viitattu 20.10.2016.
  2. a b c Eric Nash: George Woodbridge, 73, Artist For Mad Magazine Since 1950's (englanniksi) New York Times 22.1.2004. Viitattu 20.10.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]