George Maharis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maharis vuonna 1972
George Maharis vuonna 1962 Route 66 -sarjan kulisseissa.

George Maharis (1. syyskuuta 1928 Queens, New York24. toukokuuta 2023 Beverly Hills[1][2]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen uransa ei rajoittunut rooleihin televisiossa, mutta elokuva-alalla hän ei päässyt yhtä pitkälle kuin televisiossa.[3]

Maharis syntyi Queensissa yhdeksi kreikkalaisten vanhempiensa seitsemästä lapsesta. Hän opiskeli The Actors Studiolla. Hän aloitti vuonna 1960 roolinsa Buz Murdockina televisiosarjassa Route 66 ja oli tästä hyvästä vuonna 1962 ehdolla Emmy-palkinnon saajaksi. Hän jätti sarjan myöhemmin terveysongelmistaan johtuen, kun hänellä oli todettu hepatiitti. Hän vieraili myöhemmin muun muassa sarjassa Murhasta tuli totta.

Maharis esiintyi uransa aikana useissa elokuvissa, joista viimeinen oli Doppelganger – kaksoisolento (1993). Hänellä oli 1960-luvulla myös toissijainen ura muusikkona Epic Recordsille. Hän oli heinäkuussa 1973 Playgirl-lehden Man of the Month. Hänen pidätyksensä 21. marraskuuta 1974 aiheutti aikanaan pienoisen skandaalin hänen jäätyään kiinni seksin harjoittamisesta poikaystävänsä kanssa losangelesilaisessa miestenhuoneessa.

Maharis harrasti impressionistista maalaustaidetta ja eli sittemmin täysin vetäytyneenä näyttelijänuraltaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]