George Maharis

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maharis vuonna 1972
George Maharis vuonna 1962 Route 66 -sarjan kulisseissa.

George Maharis (s. 1. syyskuuta 1928) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen uransa ei rajoittunut rooleihin televisiossa, mutta elokuva-alalla hän ei koskaan päässyt yhtä pitkälle kuin televisiossa.[1]

Maharis syntyi Queensissa yhdeksi kreikkalaisten vanhempiensa seitsemästä lapsesta. Hän opiskeli Actors' Studiolla. Hän aloitti vuonna 1960 roolinsa Buz Murdockina televisiosarjassa Route 66 ja oli tästä hyvästä vuonna 1962 ehdolla Emmy-palkinnon saajaksi. Hän jätti sarjan myöhemmin terveysongelmistaan johtuen; hänellä oli todettu hepatiitti. Hän on myöhemmin vieraillut muun muassa sarjassa Murhasta tuli totta.

Maharis esiintyi uransa aikana useissa elokuvissa, joista viimeisin on Doppelganger – kaksoisolento (1993). Hänellä oli 1960-luvulla myös toissijainen ura muusikkona Epic Recordsille. Hän oli heinäkuussa 1973 Playgirl-lehden Man of the Month. Hänen pidätyksensä 21. marraskuuta 1974 aiheutti aikanaan pienoisen skandaalin – hän oli jäänyt kiinni seksin harrastamisesta poikaystävänsä kanssa losangelesilaisessa miestenhuoneessa.

Maharis harrastaa impressionistista maalaustaidetta ja elää tätä nykyä täysin vetäytyneenä näyttelijänuraltaan.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta George Maharis.