George Grote

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varhainen muotokuva George Grotesta.

George Grote (17. marraskuuta 179418. kesäkuuta 1871) oli englantilainen klassisen kulttuurin ja kirjallisuuden historioitsija. Hän syntyi Clay Hillissä Kentissä, lähellä Beckenhamia.

Grote päätyi vuonna 1817 David Ricardon ja tämän kautta James Millin ja Jeremy Benthamin vaikutuksen alle ja omaksui utilitaristisen filosofian. Hänen ensimmäinen julkaistu teoksensa oli vuonna 1821 ilmestynyt Statement of the Question of Parliamentary Reform, joka käsitteli parlamentin ja äänestysten uudistamista. Vuonna 1822 hän julkaisi teoksen Analysis of the Influence of Natural Religion on the Temporal Happiness of Mankind by Philip Beauchamp. Vuonna 1823 valmistui kreikan historiaa käsittelevä History of Greece, ja vuonna 1831 jälleen parlamentin uudistamista käsittelevä Essentials of Parliamentary Reform.

Vuonna 1856 Grote alkoi työskennellä Platonia ja Aristotelesta koskevien teostensa parissa. Teos Plato and the Other Companions of Sokrates (3 osaa) ilmestyi vuonna 1865. Aristotelesta käsittelevä teos ei koskaan valmistunut ennen hänen kuolemaansa. Hän oli ehtinyt päättää Organonin käsittelyn ja oli alkamaisillaan metafysiikkaa ja fysiikkaa käsittelevien tutkielmien käsittelyn. Hänet haudattiin Westminster Abbeyhin.

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.