George Albert Wells

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

George Albert Wells (s. 1926) on rationalisti ja Lontoon yliopiston Birkbeck Collegen saksan kielen emeritusprofessori. Hän kannatti ennen teoriaa, jonka mukaan Jeesus ei olisi historiallinen, vaan kokonaan myyttinen hahmo. Hän teki tällaista näkemystä tunnetuksi useissa kirjoissaan, joista ensimmäinen aiheeseen liittynyt ja niistä laajinta huomiota osakseen saanut oli The Jesus of the Early Christians (1971).

Wells hylkäsi Jeesus-myyttiteorian 1990-luvulle mennessä. Myyttiteoriaa on hänen jälkeensä edistänyt Earl Doherty. Wells uskoo nykyisin esimerkiksi Paavalin pitäneen Jeesusta todellisena ristiinnaulittuna juutalaismiehenä.[1] Hän katsoo, että Jeesuksen opetukset ovat peräisin historialliselta saarnaajalta tai historiallisilta saarnaajilta. Hän on jatkanut kirjoittamista myyttiteoriasta luovuttuaan ja julkaissut myös muita kuin Jeesukseen liittyviä kirjoja.

Wells on toiminut Rationalist Press Associationin puheenjohtajana. Gary Habermas on esittänyt kritiikkiä häntä kohtaan myyttiteoriasta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. An Evening with GA Wells
  2. A Summary Critique: Questioning the Existence of Jesus
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.