Gene Hunt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gene Hunt on BBC Onen televisiosarjassa Life on Mars ja sen jatko-osassa / spin-offissa (Ashes To Ashes) esiintyvä osittain korruptoitunut poliisi jota esitti alkuperäissarjassa Philip Glenister ja Life on Marsin amerikkalaisversiossa Harvey Keitel.

Life on Mars[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

70-luvulle sijoittuvassa scifi/poliisisarjassa Gene Hunt kuvataan poliittisesti epäkorrektina ja diktaattorimaisena poliisipäällikkönä mutta hahmo kehittyy sarjan aikana. Gene Huntin kuulustelumetodeihin kuuluvat mm. "Syyllinen, kunnes toisin todistetaan" ja "Lyö ensin, puhu sitten". Hän on muutenkin perinteisen sankarihahmon melkein täydellinen vastakohta: rasistinen ja sovinistinen, äkkipikainen ja ennakkoluuloinen, herkästi sekä väkivaltaan että viskipulloon turvautuva. Kaikessa hänen toiminnassaan on perimmältään silti tavoitteena viattomien suojeleminen ja omalle tiimilleen hän on viimeiseen saakka lojaali. Aluksi Gene ja Sam Tyler paheksuvat toistensa toimintatapoja syvästi mutta sarjan edetessä alkavat vähitellen ymmärtää toisiaan ja jopa ottaa oppia toisistaan. Genen mainitaan olevan naimisissa, mutta hänen vaimonsa ei koskaan esiinny sarjassa.

Ashes to Ashes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

80-luvulle sijoittuvassa sarjassa Gene Hunt on eronnut vaimostaan ja siirtynyt tiimeineen Lontooseen. Uudeksi alaisekseen hän saa kauniin ja älykkään rikospsykologi Alex Draken. Tästä seuraa varsinainen tahtojen taistelu, mutta räjähtävien riitojen lisäksi työskentely Alexin kanssa tuo Genestä esiin myös uusia piirteitä. Sarjan lopussa paljastuu Genen todellinen rooli joka on jotain aivan muuta, kuin kukaan olisi osannut odottaa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.