Gemballa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gemballa GTR 650 Evo

Gemballa on saksalainen urheiluautojen valmistaja, jonka toimitilat sijaitsevat Leonbergissa lähellä Stuttgartia. Samoin kuin RUF, sen mallisto pohjautuu hyvin pitkälle Porschen mallistoon. Gemballan kuitenkin katsotaan Saksan lainsäädännön perusteella olevan itsenäinen autonvalmistaja, sillä riittävän moni yksittäinen osa Gemballan versioissa on joko omavalmisteinen tai muutoin poikkeava Porschen vastaavista malleista.

Gemballan versio Porsche 996 Turbosta

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gemballa perustettiin vuonna 1970 ja se sai nimensä perustajansa Uwe Gemballan mukaan. Vuonna 2010 Uwe Gemballa katosi liikematkalla Etelä-Afrikassa ja hänen ruumiinsa löydettiin myöhemmin teloitettuna. Yritys kärsi talousvaikeuksista ja Uwe Gemballa oli ilmeisesti sotkeutunut sen seurauksena talousrikoksiin.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gemballan rakentama 600-hevosvoimainen Porsche-klooni piti 1990-luvun loppupuoliskolla hallussaan Nürburgringin vanhalla Nordschleifellä vakioautojen kierrosennätystä. Wolfgang Kaufmann paranteli ennätystä lukemiin 7'32.52" vuonna 2001. Sittemmin ennätys on rikottu Porschen Carrera GT -mallilla vajaan sekunnin erolla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.