Gedeon Burkhard

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gedeon Burkhard

Gedeon Burkhard on saksalainen televisionäyttelijä. Hän on tunnettu pääasiassa Alexander "Alex" Brandtnerin roolista itävaltalais-saksalaisessa tv-sarjassa Poliisikoira Rex vuosina 1998-2001 murhia selvittelevänä poliisina, ja sarjaa onkin näytetty yli 40 maassa. Samassa sarjassa Burkhardilla oli rooli roistona nimeltä Stefan Lanz Richard Moserin (Tobias Moretti) aikaan. Hän esiintyi myös elokuvassa Kunniattomat paskiaiset Wilhelm Wickinä.

Gedeon Burkhard syntyi 3. heinäkuuta 1969 Münchenissa, ja opiskeli sisäoppilaitoksessa Englannissa. Vuonna 1979, ollessaan kymmenvuotias hän esiintyi ensimmäistä kertaa saksalaisessa tv-sarjassa "Blut und Ehre" - Veri ja Kunnia. Managerina toimi hänen isänsä Wolfgang Burkhard.

Asuessaan Yhdysvalloissa 1990-luvulla Burkhard työskenteli useissa rooleissa saamatta juurikaan tunnustusta. Hän avioitui tänä aikana Las Vegasissa, mutta erosi jo neljän kuukauden kuluttua. Myöhemmin Burkhard muutti Wieniin esiintyäkseen sarjassa Poliisikoira Rex ja asuikin siellä viisi vuotta. Poistuttuaan sarjasta hän muutti Berliiniin. Kölnissä Burkhard näytteli tv-ohjelmassa "Alarm für Cobra" - Hälytyksen Cobra salapoliisi Chris Ritteriä, joka koki sankarillisen kuoleman miehen lopetettua roolin esittämisen marraskuussa 2007.

Vuoden 2007 jälkeen hän palasi Berliiniin, sillä tahtoi olla lähellä ainoaa tytärtään, Gioiaa. Näyttely kutsui häntä taas, ja Burkhard esiintyi Quentin Tarantinon elokuvassa Kunniattomat paskiaiset. (Suomen ensi-ilta 4. syyskuuta 2009.) Nyt hän työskentelee Roomassa sarjassa "La Narcotici" huumetutkijana.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.