Gedeon Burkhard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gedeon Burkhard (s. 3. heinäkuuta 1969 München) on saksalainen televisionäyttelijä. Hän on tunnettu pääasiassa Alex Brandtnerin roolista itävaltalais-saksalaisessa tv-sarjassa Poliisikoira Rex vuosina 1998–2001. Hän näytteli Wilhelm Wickiä elokuvassa Kunniattomat paskiaiset.

Gedeon Burkhard syntyi vuonna 1969 Münchenissä ja opiskeli sisäoppilaitoksessa Englannissa. Vuonna 1979 hän esiintyi kymmenvuotiaana saksalaisessa tv-sarjassa Veri ja kunnia (Blut und Ehre). Managerina toimi hänen isänsä Wolfgang Burkhard.

Asuessaan Yhdysvalloissa 1990-luvulla Burkhard työskenteli useissa rooleissa saamatta juurikaan tunnustusta. Hän avioitui Las Vegasissa, mutta erosi jo neljän kuukauden kuluttua. Sitten Burkhard muutti Wieniin esiintyäkseen sarjassa Poliisikoira Rex ja asuikin siellä viisi vuotta. Poistuttuaan sarjasta hän muutti Berliiniin. Kölnissä Burkhard näytteli tv-sarjassa Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei salapoliisi Chris Ritteriä, kunnes roolihahmo käsikirjoitettiin kuolleeksi Burkhardin halutessa lopettaa roolin esittämisen marraskuussa 2007.

Vuoden 2007 jälkeen hän palasi Berliiniin, sillä tahtoi olla lähellä ainoaa tytärtään, Gioiaa. Näyttely kutsui häntä taas, ja Burkhard esiintyi Quentin Tarantinon elokuvassa Kunniattomat paskiaiset (2009). 2010-luvulla hän on näytellyt muun muassa italialaissarjassa La Narcotici.