Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gay & Lesbian Kingdom
of the Coral Sea Islands
Flag
Lippu
Motto: tba
Kansallislaulu: I am what I am
Valtiotyyppi: Mikrovaltio
Sijainti: Korallimeren saaret
Vaadittu alue: Korallimeren saarten alue
Kansalaisuus: homot ja lesbot
Itsenäisyysjulistus: 14. kesäkuuta 2004
Hallitsija: Keisari Dale I
(Dale Parker Anderson)
Hallitusmuoto: perustuslaillinen monarkia
Kieli: englanti
Valuutta: Euro

Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands (suom. Korallimerisaarten homojen ja lesbojen kuningaskunta) on homo- ja lesboaktivistien perustama mikrovaltio Korallimeren saarilla kaakkoisessa Queenslandissä Australiassa.

14. kesäkuuta 2004 ryhmä australialaisia homo- ja lesboaktivisteja vaati omakseen Australialle kuuluvaa ryhmää Korallimeren saaria. He pystyttivät sinne sateenkaarilipun ja julistivat alueen eronneen Australiasta. Eräs ryhmän jäsenistä, Dale Parker Anderson (syntynyt 1965), julistettiin Homojen ja lesbojen kuningaskunnan hallitsijaksi nimellä Dale I. Valtion perustamisen kerrottiin olevan protesti sille, että Australian parlamentti oli kieltäytynyt hyväksymästä samaa sukupuolta olevien parien avioliittoa.

Vuodesta 2005 australialaisten julistama kuningaskunta on ajautunut kiistoihin muiden homojen ja lesbojen itsemääräämisoikeutta ajavien ryhmien kanssa. Tällaisia ovat amerikkalaiset Gay and Lesbian Commonwealth Kingdom, jota johtaa Jaix Broox, ja Unified Gay Tribe, jota johtavat Bill Freeman ja Enrique Pérez, sekä alkuperältään saksalainen, Victor Zimmermannin johtama Gay Homeland Foundation. Koska yksikään kilpailevista ryhmistä ei ole vaatinut omakseen Homojen ja lesbojen kuningaskunnan Korallimeren saaria, kyse lienee lähinnä siitä, kuka on homojen ja lesbojen vapautusliikkeen "legitiimi" edustaja.

Yksikään valtio ei ole tunnustanut Homojen ja lesbojen kuningaskunnan itsenäisyyttä. Alueelle ei liioin ole syntynyt asutusta, koska saarilla ei ole juomakelpoista vettä eikä myöskään ruokaa. Kuningaskunnan omakseen vaatimat Korallimeren saaret ovat siis edelleen asumattomia.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]