Garry’s Mod

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Garry's Mod)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Garry’s Mod
Gmodlogo.svg
Kehittäjä Facepunch Studios
Julkaisija Valve Corporation
Jakelija Steam
Suunnittelija Garry Newman
Pelimoottori Source
Julkaistu 29. marraskuuta 2006
Lajityyppi hiekkalaatikkopeli, ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows, OS X, Linux
Jakelumuoto Steam-lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Garry’s Mod on Half-Life 2 -peliin tehty hiekkalaatikkomodaus. Pelaajalla on useita mahdollisuuksia käyttää modin työkaluja ja esineitä. Peliin on mahdollista ladata lisäosia Steam Workshopista. Monet pelaajat rakentavat esineiden ja erilaisten valmiiksi koodattujen asetuksien kanssa esimerkiksi autoja ja robotteja. Pelaajat voivat myös asetella räsynukkeina toimivia pelihahmoja erilaisiin asentoihin ja ilmeisiin. Modin avulla on tehty esimerkiksi sarjakuvia ja machinima-elokuvia. Itse Garry’s Mod sisältää vain työkalut, sisällön pelaaja saa omistamistaan Source-peleistä. Kun esimerkiksi pelaajalla on tietokoneella asennettuna Team Fortress 2, hän saa kyseisestä pelistä kaikki kartat sekä hahmot sekä kosmeettiset esineet Garry’s Modiin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garry’s Modissa on paljon erilaisia toimintoja ja työkaluja kuten Wheels (pyöriä ja pyöriviä esineitä), NPC Spawn (hahmojen luominen), Face Poser (kasvojen muokkaaminen), Balloons (ilmapallot). Pelissä voi myös säädellä painovoimaa ja rakentaa omia rakennuksia.

Uusin versio, Garry’s Mod 13, on ostettavissa Steam-palvelusta. Versio Garry's Mod 9.0.4, on ladattavissa ilmaiseksi ja se tarvitsee minkä tahansa toimivan Source-moottoriin perustuvan pelin.

Garry’s Modiin tuli 15. tammikuuta 2008 kattava päivitys, joka päivitti Garry’s Modin käyttämään Orange Boxin uutta grafiikkamoottoria ja lisäsi kaikille Orange Boxin omistajille Garry’s Modiin NPC-hahmot sekä kaikkien Orange Boxin pelien esineet ja kentät. Ennen tätä päivitystä Garry’s Modista oli käytössä säännöllisesti päivitetty 2008k.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garry’s Mod 9 on valittu vuoden modiksi kolme kertaa:

  1. GameSpy: PC Mod of the Year 2005 (joulukuu 2005)
  2. PCGamer US - Best Mod 2005 (tammikuu 2006)
  3. ModDB: Mod of the Year! (tammikuu 2006)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.