Game of Games Suomi

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Gameshow)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Game of Games Suomi
Ellen's Game of Games
Tyyli visailuohjelma
viihde
Kestoaika 90 minuuttia (mainoskatkoineen)
Perustuu Amerikkalaiseen Ellen's Game of Games- formaattiin
Pääosissa Aku Hirviniemi
Janne Kataja
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko MTV3
Esitetty 2021-11-2727. marraskuuta 2021 –
Tuotantokausia 1
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Warner Bros. International Television Production
Aiheesta muualla
IMDb

Game of Games Suomi on marraskuussa 2021 alkava suomalainen viihteellinen kilpailuohjelma MTV3-kanavalla. Ohjelma perustuu yhdysvaltalaiseen Ellen's Game of Games -formaattiin, joka sai alkunsa kilpailuosuutena The Ellen DeGeneres Show -keskusteluohjelmassa.[1] Joka jaksossa eri kilpailijat kisaavat erilaisissa peleissä, joista yksi kilpailija kussakin jaksossa pääsee finaaliin ja voi voittaa tuhansia euroja.[2]

Puolitoista-tuntisen ohjelman juontaa näyttelijäkaksikko Aku Hirviniemi ja Janne Kataja. Ohjelman pääpalkintona on 20 000 €.[2]

Ohjelman kulku [3][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joka jaksossa kymmeniä kilpailijoita kutsutaan pelaamaan tietyissä pääpeleissä, jotka vaativat paineensietokykyä, tietämystä, ja/tai hahmotuskykyä. Näistä pääpeleistä tietty määrä pääsee seuraaville kierroksille. Jakson lopussa vain yksi kilpailija voi voittaa pääpotin, 20 000 €.

Ensimmäinen kierros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisessa jaksossa kilpailijat haastavat toisensa mm. päättelykykyä ja paineensietokykyä vaativissa hauskoissa peleissä. Vaihtelevissa kuuden pelin sarjoissa tietyistä määristä kilpailijoita yksi jokaisesta pelistä pääsee jatkamaan finaaleihin. Tässä lueteltuna ensimmäisen kierroksen pelit:

 • Venyy ja paukkuu: Pelissä kaksi kilpailijaa sidotaan benji-köysiin, ja heidän pitää juosta korokkeille, ottaa sieltä hedelmä vain suutaan käyttäen ja viedä se koriin keskelle areenaa. Eniten hedelmiä koriin pussittanut kilpailija jatkaa kilpailua.
 • Kielletty sana: Pelissä kahdelle kilpailijalle annetaan oikea sana ja kielletty sana. Kilpailijoiden pitää arvuuttaa heidän joukkuetoverille oikea sana. Jos kilpailija arvaa sanan väärin, hänen päälleen ruiskutetaan jauhoja tai nestettä. Kilpailija, joka saa ensin kolme väärää vastausta, on pois pelistä. Voittajaparista yksi kilpailija jatkaa kilpailua.
 • Päät pyörälle: Pelissä kahdelta kilpailijalta kysytään kysymys, ja tuolit lähtevät pyörimään. Tuolien pysähtyessä kilpailijan täytyy juosta hakemaan pallo liikkuvalta telineeltä. Siten kilpailija saa vastausvuoron kysymykseen. Se kilpailija, kumpi saa eniten pisteitä, jatkaa kilpailua.
 • Lentoon lähdössä: Pelissä kolme kilpailijaa on sidottu benji-köysiin. Kilpailijoille annetaan kategoria, joihin heidän pitää antaa vastaus. Jos kilpailija vastaa kolme kertaa väärin, hänet lennätetään pois. Kierrosten päätyttyä jäljelle jäänyt kilpailija jatkaa kilpailua.
 • Kykloopin kita: Pelissä kahdelta kilpailijalta kysytään vuorotellen kysymyksiä joihin vastataan lukumäärällä. Jos kilpailija vastaa kysymykseen väärin, hän joutuu vetämään tietyn määrän hampaita "hirviön" sisältä. Yksi hammas laukaisee hirviön suun kiinni, ja kilpailija on pois pelistä. Jäljelle jäänyt kilpailija jatkaa kilpailua.
 • Rikkinäinen puhelin: Pelissä kaksi neljän hengen joukkuetta kisaavat toisiaan vastaan. Joukkueen ensimmäiselle kilpailijalle annetaan jokin lause, jonka hänen täytyy selittää korvat tukittuina seuraavalle pelaajalle. Seuraava pelaaja toimii samanlailla. Joukkueen viimeinen kilpailija pääsee selittämään sanan sellaisena, kun hän sen kuuli. Toinen joukkue toimii samoin. Eniten pisteitä saanut joukkue valitsee yhden joukkueestaan jatkamaan kilpailua.
 • Tuomion temppeli: Pelissä kaksi kahden hengen joukkuetta kisaavat toisiaan vastaan. Heiltä kysytään kysymyksiä, joihin he voivat vastata kiipeämällä liukasta pyramidia pitkin, ja painamalla summeria. Eniten pisteitä saanut joukkue päättää yhden jatkamaan kilpailua.
 • Tahnatuuba: Pelissä kahdelta kilpailijalta kysytään vuorotellen kysymyksiä. Jos kilpailija vastaa kysymykseen väärin, joutuu hän painamaan tietyn määrän painikkeita. Yksi painikkeista laukaisee vaahtoa kilpailijan päälle ja hän on pois pelistä. Jäljelle jäänyt kilpailija jatkaa kilpailua.
 • Vaahtoareena: Pelissä kaksi kahden hengen joukkuetta pukeutuvat kumpikin joukkue yhteen ns. "sumopukuun". Kilpailijoiden pitää sukeltaa vaahtomereen ja ottaa sieltä omanvärinen pallo, jonka he heittävät areenan toisella puolella olevaan laatikkoon. Se joukkue, joka saa eniten pisteitä, saa päättää joukkueestaan yhden kilpailijan jatkamaan kilpailua.
 • Kohta sataa: Pelissä kahdelta kilpailijalta kysytään kysymys, johon saa vastausvuoron vesipullon nostamalla. Jos vastaus on oikein, pääsee kilpailija vetämään yhdestä sateenvarjosta. Yhdessä varjossa on pääsy seuraavalle kierrokselle, kun taas muissa on jääkylmää vettä.
 • Palat pelissä: Pelissä kolme kilpailijaa ovat sidottuina valjaisiin, ja heidän pitää tehdä palapeli. Nopeiten palapelin tehnyt jatkaa kilpailua, kun taas muut kilpailijat lennätetään areenan halki.
 • Parit pelissä: Pelissä kaksi kilpailijaa roikkuvat yläilmoissa "lima"-altaan yläpuolella. Heidän kumppaninsa alhaalla koettavat arvata, kuinka monta asiaa yläilmoissa oleva kilpailija pystyy luettelemaan kategoriaan tietyn ajan sisällä. Jos arvaus menee väärin, kilpailija "uitetaan" altaassa. Eniten vääriä vastauksia kerännyt pari häviää ja voittajaparin kilpailija jatkaa kilpailua.

Toinen kierros: Sokkotuolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kierroksella pääpeleistä jatkoon päässeiden kilpailijoiden silmät sidotaan ja heidän pitää tanssia musiikin tahdissa. Musiikin loputtua heidän pitää alkaa etsiä lattiasta nousevia penkkejä. Viimeinen kilpailija, joka löytää istumapaikan, tippuu kilpailusta, kun muut jatkavat.

Kolmas kierros: Tiedä tai tipu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kierroksella aiemmilta kierroksilta jatkoon päässeet kilpailijat kisaavat toisiaan vastaan. Heiltä kysytään vuorotellen kysymyksiä. Jos kilpailija vastaa oikein, hän jatkaa, mutta jos hän vastaa väärin, hänet tiputetaan studion alapuolelle. Jäljelle jäänyt kilpailija jatkaa finaalikierrokselle.

Finaali: Julkkisruletti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Semifinaalikierroksesta selvinnyt kilpailija kisaa aikaa vastaan finaalikierroksella. Hänelle näytetään julkisuuden henkilöjen kuvia, jotka hänen täytyy tunnistaa tietyn aikarajan puitteissa. Jokaisesta oikeasta vastauksesta kilpailijan voittopotti kertyy. Jos kilpailija saa kaikki oikein ajan sisällä, on hän voittanut pääpotin, 20 000 €.

Oikeat vastaukset Voitettu summa

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso Jakson nimi[4] Ensiesitys Voittaja Katsojaluvut
1 27 marraskuuta 2021

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]