Gabriele Minì

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gabriele Minì (s. 20. maaliskuuta 2005 Palermo) on italialainen autourheilija, joka ajaa kaudella 2023 FIA Formula 3 Championship -sarjassa. Hän on vuoden 2020 Italian Formula 4 -sarjan mestari.

Hänen managerinsa on Nicolas Todt, joka on toiminut monien muiden tunnettujen kuljettajien managerina.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minì aloitti uransa Karting-sarjoissa vuonna 2012. Hän voitti kotimaassaan Italiassa kaksi kertaa Italian Championship — 60 Mini -luokan mestaruuden vuosina 2016-2017. Vuonna 2018 hän voitti WSK Super Master Series — OKJ -luokan mestaruuden. Lisäksi hän sijoittui toiseksi CIK-FIA European Championship — OKJ -luokassa. Palkinnoksi saavutuksistaan hänet allekirjoitettiin Nicolas Todtin All Road Management -ohjelmaan. Vuonna 2019 Minì ajoi viimeiset vuodet kartingissa ja sijoittui toiseksi WSK Champions Cup — OK ja CIK-FIA European Championship — OK -luokissa.

Vuonna 2020 Minì aloitti kilpauransa Italian Formula 4 -sarjassa Prema Powerteam -tallissa. Hän saavutti kaudella neljä voittoa, yhdeksän paalupaikkaa ja 12 palkintokorokesijoitusta voittaen sarjan mestaruuden. Samana vuonna Minì ajoi ADAC Formula 4 -sarjaa ja saavutti yhden voiton, kaksi paalupaikkaa, neljä palkintosijaa ja oli sarjan kymmenes. Vuonna 2021 Minì siirtyi Formula Regional European Championship -sarjaan ajaen ART Grand Prix -tallissa. Hän saavutti neljä palkintosijoitusta sijoittuen ensimmäisellä kaudellaan sarjan seitsemänneksi. Vuonna 2022 Minì jatkoi Formula Regional European Championship -sarjassa saavuttaen kolme voittoa, kolme paalupaikkaa ja yhdeksän palkintosijaa sijoittuen sarjan loppupisteissä toiseksi. Samana vuonna hän ajoi Formula Regional Asian Championship -sarjaa ja saavutti kaksi voittoa, yhden paalupaikan ja neljä palkintosijaa sijoittuen sarjan neljänneksi.

Vuonna 2023 Minì kilpailee FIA Formula 3 Championship -sarjassa ajaen Hitech Grand Prix -tallissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]