Full Tilt! Pinball

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Full Tilt! Pinball (tunnetaan myös nimellä Pinball 95) on flipperiä simuloiva tietokonepeli, jonka kehitti Cinematronics ja julkaisi Maxis vuonna 1995. Pelissä on esirenderöity kolmiulotteinen grafiikka ja kolme erilaista "pöytää". Biljardipöydät ovat nimiltään Space Cadet, Skulduggery ja Dragon's Keep. Jokaisen pöydän vieressä on näytöt, jotka näyttävät pelaajan pisteet, pallon numeron, pelaajan numeron, tietoja pelilaudan tapahtumista ja pelilaudan teemaan sopivan kuvan.

Tekijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Full Tilt! Pinballin ohjelmoivat Michael Sandige, John Taylor ja Todd Hartman. Pelin ulkoasusta vastasivat muun muassa John Frantz ja Ryan Medeiros. Musiikit sävelsi Matt Ridgeway, joka teki myös ääniefektit Donald S. Griffinin kanssa.

Pöydät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Space Cadet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Space Cadet -pöytä esittää pelaajan avaruuslaivaston jäsenenä, joka erilaisia tehtäviä suorittamalla saavuttaa korkeampia arvonimiä. Arvonimiä on yhdeksän erilaista (luetteloituna matalimmasta korkeimpaan): Cadet, Ensign, Lieutenant, Captain, Lieutenant Commander, Commander, Commodore, Admiral, ja Fleet Admiral. Pelaajat voivat hyväksyä tehtävänsä suoritettavakseen osumalla avaruusaluksella (eli pallolla) "tehtävätauluihin" jotka valitsevat suoritettavan tehtävän ja osumalla sen jälkeen "ramppiin". Jokainen tehtävä sisältää eri asiat mitä pelaajan täytyy tehdä, kuten esimerkiksi osua kahdeksan kertaa "hyökkäyspuskureihin" (neljä puskuria pöydän yläosassa) (tämä on tehtävä "Kohdeharjoitus"). Tehtävä loppuu joko silloin kun tehtävän tavoite on saavutettu, menetät pallon kuiluun tai kun kaikki valot rampin alapuolelta (polttoainelamput) sammuvat. Polttoainelamput sammuvat tietyn ajan kuluessa, ja sammumisen voi estää saamalla pallon menemään niiden yli tai sytyttämällä ne kaikki osumalla ramppiin. Tehtävän suorittamisen jälkeen jotkin keskellä pöytää sijaitsevat, ympyrän muotoon asetetut siniset lamput syttyvät. Kun kaikki nämä lamput syttyvät, pelaaja saavuttaa paremman arvonimen ja valo sisemmässä, oranssissa valoympyrässä syttyy.

Tämä pöytä tulee myös Microsoft Windowsin mukana. Ensimmäisen kerran se tuli nimellä 3D Space Cadet Pinball Windows 95:n lisäosan Plus!:n mukana. Joskus pelin nimi on ollut muodossa 3D Pinball, Windows Pinball, tai Pinball). Resoluutio tässä versiossa on huomattavasti heikompi, reunassa oleva kuva on kaksiulotteinen ja sanat Maxis ja Cinematronics on muutettu keltaisesta tummanpunaisiksi, jonka vuoksi niitä on vaikeampi erottaa. Siinä on myös latausnäyttö, jossa lukee 3D Pinball ja näkyy pieni flipperiaiheinen kuva. Full Tilt! Pinball -versiossa on paremmat animaatiot, monia valittavia resoluutioita ja lisänä monen yhtäaikaisen pallon peli, jossa on lisää erilaisia musiikkikappaleita ja ääniefektejä. Windowsin mukana tulevassa versiossa ei aluksi ollut musiikkia mukana. Windows XP on viimeinen kuluttajien ostettavissa oleva versio Windowsista jossa tämä flipperipeli on mukana.

Skulduggery[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skulduggery -pöytä esittää pelaajan merirosvona.

Dragon's Keep[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragon's Keep -pöytä esittää pelaajan fantasia-aiheisessa ympäristössä, jossa hänen täytyy suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten tappaa lohikäärme.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]