Fritzie Zivic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fritzie Zivic
Henkilötiedot
Koko nimi Ferdinand Zivic
Syntynyt8. toukokuuta 1913
Lawrenceville,
Kuollut17. toukokuuta 1984
Pittsburgh, Pennsylvania
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Nyrkkeilijä
Lempinimi Croat Comet
Pituus 178 cm
Painoluokka välisarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 233
Voitot 159
– tyrmäysvoitot 80
Tappiot 64
Ratkaisemattomat 9
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Ferdinand "Fritzie" Zivic, "Croat Comet" (8. toukokuuta 1913 Lawrenceville, Pennsylvania17. toukokuuta 1984 Pittsburgh, Pennsylvania) oli yhdysvaltalainen välisarjan nyrkkeilijä. Vaikka hän hävisi urallaan 65 ammattilaisottelua, pidetään häntä suuressa arvossa, ja vuonna 1993 hänet valittiin International Boxing Hall of Fameen. Zivicin tyyliin kuului nyrkkien lisäksi käyttää myös muita ruumiinosiaan, esimerkiksi päätään ja kyynärpäitään.

Zivicin vuonna 1931 alkanut ja 18 vuotta kestänyt ammattilaisnyrkkeilyura oli erittäin värikäs. Hän otteli ammattilaisurallaan 230 ottelua, joista voitti 159 (80 tyrmäyksellä), hävisi 65 ja 9 päättyi ratkaisemattomaan. Vuonna 1940 Zivic voitti Sammy Angottin ja pääsi ottelemaan Henry Armstrongia vastaan välisarjan maailmanmestaruudesta. Samana vuonna 4. lokakuuta New Yorkin Madison Square Gardenissa käydyssä 15-eräisessä ottelussa hän voitti Armstrongin ja maailmanmestaruuden. Vuonna 1941 Zivic puolusti mestaruuttaan Armstrongia vastaan ja voitti tämän 12 erässä, mutta hävisi seuraavassa ottelussaan Freddie "Red" Cochranelle. Hän jatkoi uraansa vielä kahdeksan vuoden ajan, mutta ei enää taistellut tittelien voitoista.

Lopetettuaan uransa vuonna 1949 Zivic yritti ensin promoottorin ja managerin uraa ilman mainittavampaa menestystä. Hän työskenteli sittemmin muun muassa terästehtaalla sekä viini-, viski- ja olutkauppiaana, baarimikkona ennen ryhtymistään kattiloiden valmistajaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]