Fritz Klein (natsi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Klein

Fritz Klein (24. marraskuuta 1888 Itävalta-Unkari13. joulukuuta 1945) oli saksalainen natsilääkäri, joka työskenteli Bergen-Belsenin keskitysleirillä.

Klein opiskeli lääketiedettä ja suoritti asepalvelunsa Romaniassa. Hän viimeisteli opintonsa Budapestissa ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Hän työskenteli lääkärinä Siebenbürgenissa (Transilvaniassa) ja liittyi natsipuolueeseen varhaisessa vaiheessa.

Klein liittyi toukokuussa 1943 Waffen-SS:ään, ja hänet sijoitettiin Jugoslaviaan. 15. joulukuuta 1943 hän saapui Auschwitzin keskitysleirille, jossa hän palveli ensin Birkenaun naisten leirin lääkärinä. Välillä hän oli myös romanien leirin lääkärinä ja osallistui moniin vankien valitsemisiin kaasukammioihin. Joulukuussa 1944 hänet siirrettiin Neuengammen keskitysleirille, mistä hänet siirtyi Bergen-Belseniin 1945.

Sodan päätyttyä hän jäi leirissä liittoutuneiden sotavangiksi. Hänet tuomittiin Belsen-oikeudenkäynnissä kuolemaan sotarikoksista yhdessä leirikomendantti Josef Kramerin ja monien leirivartijoiden kanssa. Klein hirtettiin 13. joulukuuta 1945.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Fritz Klein (nazi)