Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika
Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
Cirquedufreakempire.jpg
Ohjaaja Paul Weitz
Käsikirjoittaja

Darren Shan (kirja)
Paul Weitz

Brian Helgeland
Tuottaja

Ewan Leslie

Lauren Shuler Donner
Säveltäjä Stephen Trask
Kuvaaja J. Michael Muro
Leikkaaja Leslie Jones
Pääosat

Chris Massoglia
John C. Reilly
Ken Watanabe
Josh Hutcherson
Ray Stevenson
Patrick Fugit
Willem Dafoe

Salma Hayek
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat 23. lokakuuta 2009
Suomi 5. maaliskuuta 2010
Kesto 109 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $40 miljoonaa
Aiheesta muualla
IMDb

Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika (Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant) on Darren Shanin kirjasarjaan perustuva elokuva vuodelta 2009. Sen on ohjannut Paul Weitz ja käsikirjoittanut Shanin kirjojen pohjalta Weitz yhdessä Brian Helgelandin kanssa. Pääosissa ovat Chris Massoglia, John C. Reilly ja Josh Hutcherson. Elokuva sai ensi-iltansa 23. lokakuuta 2009, vaikka alun perin sen olisi pitänyt tulla elokuviin vasta vuonna 2010, mutta koska toinen odotettu vampyyrielokuva Twilight – Uusikuu tuli elokuviin marraskuussa, elokuvan ensi-iltaa oli pakko siirtää aiemmaksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

The Vampire's Assistant kertoo teinistä, joka tietämättään onnistuu rikkomaan 200 vuotta vanhan, kahden keskenään riitelevän vampyyriryhmän välisen rauhan. Hänet vedetään mukaan friikkien ja yöllä liikkuvien outojen otusten maailmaan, jossa hän jättää taakseen turvallisen tylsän elämän ja siirtyy painajaisten hallitsemaan synkkään maailmaan.

16-vuotias Darren (Chris Massoglia) on kuin kuka tahansa tavallisessä lähiössä asuva teini. Hän hengailee parhaiden ystäviensä kanssa, saa riittävän hyviä arvosanoja ja tavallisesti onnistuu pysymään poissa vaikeuksista. Mutta kun hän ja hänen kaverinsa sattuvat kohtaamaan kiertelevän Friikkisirkuksen, Darrenissa alkaa tapahtua muutoksia. Tällä samalla hetkellä vampyyri nimeltään Larten Crepsley (John C. Reilly) muuttaa hänet joksikin, no... verenhimoiseksi.

Kuolemattomaksi muuttunut Darren liittyy sirkusväkeen joka on täynnä hirviömäisiä olentoja käärmepojasta ja susimiehestä parrakkaaseen naiseen (Salma Hayek) ja jättiläismäiseen haukkujaan (Ken Watanabe). Darrenin opetellessa käyttämään uusia voimiaan hänestä tulee arvokas pelinappula vampyyrien ja heidän tappavampien vastineidensa välille. Yrittäessään selviytyä poika taistelee estääkseen syttymäisillään olevan sodan nielemästä hänen viimeisiä ihmisyyden rippeitään...

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crepsley ja Darren.
Evra Von, Darren ja Rebecca.
Crepsley ja Darren hautausmaalla.
Vampyyrit
Vampaneesit
Ihmiset
  • Morgan Saylor - Annie, Darrenin sisko
  • Don McManus - Darrenin isä
  • Colleen Camp - Darrenin äiti
Friikkisirkuslaiset

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]