Friedrich Leibacher

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Friedrich Leibacher (21. heinäkuuta 194427. syyskuuta 2001) oli sveitsiläinen joukkomurhaaja. Hän surmasi 14 Zugin parlamentin jäsentä, haavoitti kahdeksaatoista muuta ja teki lopuksi itsemurhan.

Leibacher oli toiminut liikealalla ja solminut useita eroon päättyneitä avioliittoja, joista yhdestä hän sai tyttären. Vuonna 1970 Leibacher tuomittiin muutamista rikoksista 18 kuukaudeksi vankeuteen tarkkailun alaisena.

Rangaistuksen suoritettuaan Leibacher jäi työttömäksi. Hän kärsi persoonallisuushäiriöstä ja alkoholismista, ja miehelle alettiin myöntää työkyvyttömyyseläkettä. Vuonna 1998 hän sai tuomion linja-autonkuljettajan uhkailusta.

Leibacher saapui 27. syyskuuta 2001 Zugin parlamenttiin poliisiksi naamioituneena. Hän oli aseistautunut, ja hän ampui yli 90 satunnaisesti kohdistettua laukausta. Lopuksi hän räjäytti pienen kotitekoisen pommin ja surmasi itsensä.

Leibacher oli ilmeisesti suuttunut poliitikko Robert Bisigille, jonka uskoi olevan häntä vastaan suunnitellun "hallituksen salaliiton" takana. Hän oli yhä kuohuksissaan bussikuskin uhkailun jälkeen saamastaan kohtelusta. Bisig itse selvisi ammuskelusta vammoitta.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.