Frederick Whitcroft

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Frederick Whitcroft

Frederick John "Fred" Whitcroft (20. joulukuuta 1882 Port Perry, Ontario – 9. elokuuta 1931) oli kanadalainen jääkiekkoilija, joka hyökkääjänä pelasi useissa amatööriseuroissa kuten myös varhaisissa ammattilaisjoukkueissa. Näistä mainittakoon Renfrew Creamery Kings ja Kenora Thistles.

Uransa alkuvaiheissa hän saavutti kiekkopiireissä mainetta erinomaisilla otteillaan Peterborough Colts -amatööriseurassa. Vuonna 1907 Stanley Cup -mestari Kenora Thistles allekirjoitti hänen kanssaan 700 dollarin sopimuksen. Whitcroft pelasi hyvin, mutta ei voinut estää Thistlesin tappiota Stanley Cupin loppuottelussa Montreal Wanderersille kahdessa ottelussa.

Seuraavana vuonna Whitcroft allekirjoitti sopimuksen Alberta Professional Hockey Leaguessa pelaavan Edmonton Eskimosin kanssa. Kaksi vuotta sarjan maalitilastoja hallittuaan, mutta Stanley Cupia turhaan tavoiteltuaan Whitcroft palasi itään ja teki sopimuksen National Hockey Association -liigan Renfrew Creamery Kings -seuran kanssa. Sopimuksen arvo oli 2 000 dollaria. Hänen joukkuetovereitaan olivat tulevat Hockey Hall of Fame -tähdet Cyclone Taylor, Frank Patrick, Lester Patrick ja Newsy Lalonde. Kun Stanley Cupin tavoittelu tämänkään organisaation riveissä ei onnistunut, Whitcroft vetäytyi kiekkoilusta.

Frederick Whitcroft valittiin Hockey Hall of Fameen 1962.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]