Fred Wolf Films

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fred Wolf Films
Perustettu 1963
Puheenjohtaja Fred Wolf
Kotipaikka Dublin, Irlanti
Toimiala televisio
elokuvat
Tuotteet animaatio-ohjelmat

Fred Wolf Films (aikaisemmin Murakami Wolf Films ja Murakami • Wolf • Swenson) on Fred Wolfin ja Jimmy Murakami perustama irlantilainen animaatioita tuottava yhtiö. Myöhemmin perustaja jäseneksi liittyi myös Charles Swenson.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiö sai syntynsä 1960-luvulla kun animaattori Fred Wolf ja hänen entinen yhtiökumppaninsa Jimmy Murakami perustivat animaatiostudion nimeltä Murakami Wolf Films. Tuolloin yhtiö loi animaatiomainoksia, kuten "Frosted Flakes", "Tony the Tiger and Green Giants" ja "Little Green Sprout". Lisäksi se tuotti lyhytanimaatioita teatteriin, kuten "The Box", "The Breath" ja "The Insects".

Ensimmäisen animaatiosarjan Fred Wolf Films tuotti televisioon ABC:n esittämänä vuonna 1971. The Pointin tuottivat Fred Wolf ja Harry Nilsson. Sarjassa oli muun muassa Dustin Hoffman kertojaäänenä ja myöhemmin videolle julkaistuissa jaksoissa Ringo Starr ja Alan Thicke. 1970-luvun aikana yhtiö tuotti muutamia Emmy-palkittuja sarjoja, kuten "Free to Be You and Me", "Puff the Magic Dragon" ja "Little Rascals Christmas Special".

1980-luvulla yhtiö nousi erityisesti tunnetuksi tuotettuaan Strawberry Shortcake erikoisjaksoja, sekä Alvin ja pikkuoravat animaatiosarjaa vuosina 1988–1989. Lisäksi se oli ensimmäinen yhtiö, joka tuotti ensimmäisen Turtles – mutanttikilpikonnat animaatiosarjan vuosien 1987–1996 aikana. Sarjan aikana yhtiö vaihtoi nimeään Murakami • Wolf • Swensonista nykyiseen muotoonsa Fred Wolf Films, jolloin se tuotti animaatioita aina vuoteen 2000 asti. Tuolloin muita tunnettuja sarjoja olivat James Bond Junior, Dinobabies ja Zorro.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]