Fred McDowell

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fred McDowell

”Mississippi” Fred McDowell (12. tammikuuta 1904 Rossville, Tennessee3. heinäkuuta 1972 Memphis, Tennessee[1]) oli yhdysvaltalainen delta blues -muusikko, laulaja ja slidekitaristi.

McDowell syntyi lähellä Memphisiä ja jäi orvoksi nuoruudessaan. Hän alkoi soittaa kitaraa 14-vuotiaana ja esiintyi tansseissa ympäri Rossvillea. Hän muutti Memphisiin vuonna 1926, työskenteli erilaisissa työpaikoissa ja ansaitsi elantoaan katusoittajana. McDowell asettui vuonna 1940 tai 1941 Comoon, Mississippiin, reilut 60 kilometriä Memphisistä etelään ja työskenteli maanviljelijänä. McDowell eli tätä elämäänsä, kunnes folkloristi Alan Lomax löysi hänet vuonna 1959. Lomax äänitti McDowellia ja nämä äänitykset julkaistiin Atlanta-levymerkin kokoelmilla vuonna 1960. Levytyksistä huolimatta McDowell jatkoi elämäänsä normaaliin tapaan: viljellen maata ja toimien katusoittajana Stuckeyn karkkikaupan edessä Comossa.

Tilanne muuttui kun Arhoolien Chris Strachwitz löysi McDowellin. McDowellin albumit nousivat suosioon ja hän esiintyi monilla folk/blues-festivaaleilla. Uran päätti McDowellin kuoleminen syöpään vuonna 1972. Hänet haudattiin Hammond Hill M.B. -kirkolle. Hautapaikalle rakennettiin vuonna 1993 Bonnie Raittin maksama muistomerkki.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.