Frank Sinatra’s Welcome Home Party for Elvis Presley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frank Sinatra’s Welcome Home Party for Elvis Presley
Ohjaaja Richard Dunlop
Käsikirjoittaja John Bradford
Tuottaja Sammy Cahn
Jimmy Van Heusen
Pääosat Elvis Presley
Frank Sinatra
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö American Broadcasting Company (ABC)
Ensi-ilta 1960
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Frank Sinatra’s Welcome Home Party for Elvis Presley, ”Frank Sinatran kotiinpaluujuhlat Elvis Presleylle”, on Timex-televisio-ohjelman erikoisjakso vuodelta 1960.

Vuonna 1960 Elvis Presley oli palaamassa vuonna 1958 alkaneelta armeijareissultaan Saksasta. Presleyn manageri Tom Parker oli pitänyt tähtensä nimen niin sanotusti kuumana, minkä vuoksi Presleyn nimi näkyi levymyyntilistojen kärjessä, vaikkei uutta materiaalia levytettykään.

Presleylle oli luotu valmis suunnitelma armeijasta paluun jälkeen: elokuvia ja kasa uusia levyjä. Tätä ennen kuitenkin televisio halusi hyödyntää musiikkimaailman ja Hollywoodin kuuminta nimeä. Tarjouskilpailun voitti Frank Sinatran isännöimä Timex-televisioshow, johon Presley palkattiin kuudeksi minuutiksi ennenkuulumattomaan hintaan 125 000 dollaria. Summa oli suurempi kuin lukuisten elokuvatähtien palkkio, mutta sijoitus oli kannattava, sillä Presleyn näkyminen kanavalla tarkoitti suurta katsojalukua ja rahakasta mainosmyyntiä.

Sinatra oli aikaisemmin herättänyt närää Presleyn ihailijoiden keskuudessa haukkumalla rock & rollin, joka tuli pudottamaan hänet nuorison suosiosta. Myöhemmin Sinatra ja Presley ystävystyivät, ja Sinatran silloinen tyttöystävä nähtiin naispääosassa Presleyn Café Europa -elokuvassa ja Sinatran tytär Nancy Sinatra Presleyn elokuvassa Speedway – vauhtihullut.

Frank Sinatra’s Welcome Home Party for Elvis Presley lähetettiin valtakunnallisessa televisiossa 12. toukokuuta 1960 ABC-kanavalla. Lähetys oli ylivoimaisesti katsotuin ja jäi Presleyn viimeiseksi vierailuksi televisioshow’ssa (lukuun ottamatta hänen omia TV-spesiaalejaan).

Show on julkaistu DVD:llä remasteroidulla kuvanlaadulla, mutta sen saatavuus on erittäin vaikeaa pienen painosmäärän vuoksi.