France-Soir

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
France-Soir
Entiset nimet Défense de la France
ISSN ISSN 2612-9337
Perustettu 1944
Kotimaa Ranska
Ilmestymistiheys päivittäin
Kieli ranska
Aiheesta muualla
OCLC
Kotisivu

France-Soir (Ranskan ilta) on ranskalainen päivittäin ilmestyvä sanomalehti, jonka julkaisemisen aloitti Pierre Lazareff Ranskan vastarintaliikkeen piirissä marraskuussa 1944 nimellä Défense de la France (Ranskan puolustus). Nimi muutettiin France-Soiriksi toisen maailmansodan jälkeen. Lehti kasvoi 1950-luvulla, ja siitä tuli Ranskan myydyin lehti. Sen levikki oli suurimmillaan 1961, jolloin sitä myytiin päivittäin yli miljoona kappaletta. Vuoteen 2005 mennessä lehden myynti väheni 45 000 kappaleeseen päivässä, ja levikin edistämiseksi lehden toimituksellinen linja muuttui sensaatiohakuiseksi. Lehti ajautui selvitystilaan 27. lokakuuta 2005, ja 31. lokakuuta 2005 oikeus julisti sen saneerattavaksi kuuden kuukauden ajaksi. 2005–2006 Muhammad-pilapiirrosjupakan aikaan lehti oli yksi tunnetuimmista sananvapautta puolustaneista ja kuvat julkaisseista tiedotusvälineistä.

Nykyään lehdestä omistaa pääosan egyptiläis-ranskalainen ja katolilainen Raymond Lakah. Lehden omistuksesta käytiin kevään 2006 mittaan neuvotteluja.

France-Soir oli monia avustajia, toimittajia ja kirjailijoita, muun muassa Joseph Kessel, Jean-Paul Sartre, Jacqueline Cartier, Jacques Sternberg ja Jean-Pierre Thiollet.


Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.