Foster’s Group

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Foster's Group
Fosters logo.png
Yritysmuoto tytäryhtiö
Perustettu 1888
Toimitusjohtaja Ari Mervis
Kotipaikka Australian lippu Melbourne, Australia
Toimiala juomat
Liikevaihto 2,27 mrd. Australian dollaria (2011)
Henkilökuntaa 2 239 (2011)
Emoyhtiö SABMiller
Kotisivu Fostersbeer

Foster's Group on australialainen yritys, joka tunnetaan parhaiten oluistaan. Yrityksen toiminnan aloittivat vuonna 1888 kaksi yhdysvaltalaisveljestä William ja Ralph Foster. Veljekset omistivat tuolloin harvinaisen jäähdytyslaitteiston, jota tarvittiin Australian kuumassa ilmastossa oluen panemiseksi. Vuoden kuluttua he myivät panimonsa ja palasivat Amerikkaan.

Juoma-alan suuryritys SABMiller ilmoitti syyskuussa 2011 ostavansa Foster'sin. Kauppahinnaksi ilmoitettiin 9,9 miljardia Australian dollaria (noin 7,9 miljardia euroa).[1]

Foster'sin tunnetuin olut on lager-olut. Sen sisältämän alkoholin tilavuusprosentti on Australiassa 5,2, mutta Euroopassa myytävä olut on laimeampaa. Suomessa Foster's lagerin alkoholipitoisuus on 4,5 %. Foster'sin tunnetuin siideri on Strongbow. Euroopassa Foster'sin pääjakelijana toimii Heineken ja Suomessa Hartwall. Suomessa myytävät Foster's-oluet myydään alumiinitölkeissä ja hanatankeissa. Suomessa on lisäksi saatavilla 2,0 %:n vahvuinen Foster's Radler, joka on sekoitus olutta ja sitruunavirvoitusjuomaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SABMiller agrees Foster's takeover deal BBC News. 21.9.2011. Viitattu 30.3.2017. (englanniksi)
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.