Forza Motorsport 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Forza Motorsport 2
Forza Motorsport 2.jpg
Kehittäjä Turn 10 Studios
Julkaisija Microsoft Game Studios
Pelisarja Forza Motorsport
Pelimoottori Proprietary
Julkaistu
  • JP 24. toukokuuta 2007
  • NA 29. toukokuuta 2007
  • EU 8. kesäkuuta 2007
  • AUS 14. kesäkuuta 2007
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Xbox 360
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Forza Motorsport 2 on Turn 10 Studiosin kehittämä ja Microsoft Game Studiosin julkaisema ajopeli, joka julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2007. Pelin jatko-osa Forza Motorsport 3 vuonna 2009.

Peli sisältää yli 300 erilaista autoa, tunnetuimpia merkkejä ovat muun muassa Ferrari, Porsche, Lamborghini, Nissan ja GM. Autoja voi koristella maalauksilla ja tarroilla. Pelissä voi myös parantaa auton suorituskykyä entistä paremmaksi esimerkiksi pakoputkistolla ja turboilla.

Autoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin yli 300 autoa on jaettu kymmeneen eri luokkaan suorituskyvyn mukaan. Joissakin kilpailuissa autoluokat saattavat rajoittua, mutta pelaajalla on kuitenkin mahdollisuus ostaa itselleen kaikki autot. Autoja voi myös ostaa pelin omalla rahalla toisilta pelaajilta Xbox Live -palvelun kautta (Auction House).

Luokat

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Career (ura) on Forza Motorsportin ydin. Uran alussa pelaajalla on käytössä pieni määrä pelin valuuttaa (CR), joilla pelaaja ostaa ensimmäisen autonsa. Ajamalla Career-pelimuodon kilpailuja, pelaaja tienaa lisää rahaa ja etenee näin pelissä. Career-pelimuodossa valitaan jokin kolmesta kotialueesta: Eurooppa, Pohjois-Amerikka tai Aasia. Oman kotialueensa voi vaihtaa jälkikäteen, mutta se maksaa pelin sisäistä rahaa. Mitä suurempi on pelaajan level, sitä kalliimpaa on vaihtaa kotialuetta. Kotialueellaan valmistetuista autoista saa alennusta, ja välillä uusia autoja. Arcade-pelimuodon kilpailuista pelaaja ei tienaa lainkaan rahaa.

Arcade Ilman Xbox Live -palvelua pelattava pelimuoto, johon sisältyy muun muassa Exhibition, eli itsejärjestettäviä kilpailuita, millä tahansa autolla, samanluokkaisia autoja vastaan, sekä pelimuoto Timetrials, eli aikojen saavuttaminen määrätyillä radoilla, sekä pelimuoto Free Run, jossa pelaaja itse valitsee autonsa ja ratansa, ja ajaa yksin ilman vastustajia.

Xbox Live Xbox Live -palvelun kautta pelattavia kilpailuita muita käyttäjiä vastaan, sekä Forzamotorsport TV, Auctionhouse ym.