Flin Flon Subdivision

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flin Flon Subdivision
Perustiedot
Reitti The Pas – Flin Flon
Avattu 1928
Omistaja Hudson Bay Railway
Ylläpitäjä Hudson Bay Railway
Liikenne
Liikennöitsijä(t) Hudson Bay Railway (tavaraliikenne)
VIA (henkilöliikenne)
Henkilöjunia 2 junaparia viikossa
Tekniset tiedot
Pituus 140 km
Raiteiden lkm 1
Raideleveys 1 435 mm
Sähköistys ei
Liikenteenohjaus
TWC The Pas – Flin Flon
Miehitetyt asemat The Pas

Flin Flon Subdivision on Kanadan rataverkkoon kuuluva OmniTRAX-konsernin tytäryhtiön Hudson Bay Railwayn hallinnoima noin 140 kilometrin pituinen rautatieosuus Manitoban provinssissa Kanadassa. Rautatie yhdistää Manitoban ja Saskatchewanin provinssien rajalla sijaitsevan Flin Flonin kaivoskaupungin The Pas'n kaupunkiin.[1]

Rataosa on valmistunut vuonna 1928, ja sillä kuljetetaan pääasiassa kuparirikastetta sekä kuparimalmia Flin Flonissa sijaitsevalta HudBay Mineralsin kaivokselta ja rikastamolta. Muu tavaraliikenne on pääasiassa raakapuun kuljetuksia.[1] The Pas'n ja Sherritt Junctionin välistä rataosaa käyttää myös The Pas'n ja Pukatagawanin välillä liikennöivä henkilöjuna.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b CN sells its northern Manitoba network to OmniTRAX (sivut 1–3) Business Wire. 15.11.1996. CBS Interactive Inc.. Viitattu 24.1.2010. (englanniksi)
  2. The Pas–Pukatawagan train schedules (junien 290 ja 291 aikataulut) VIA Rail Canada. Viitattu 25.1.2010. (englanniksi)
Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.