Flanderin ympäriajo 2008

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Flanderin ympäriajo 2008 oli järjestyksessään 92. Flanderin ympäriajo. Kilpailu käytiin 6. huhtikuuta 2008 Brüggestä Ninoveen. Reitin pituus oli 264 kilometriä.

Vuoden 2008 Flanderin ympäriajo käytiin kylmissä sääoloissa, taivaalta satoi niin vettä kuin luntakin. Huonoista oloista johtuen kilpailussa sattui paljon kaatumisia ja loukkaantumisia. Märät olot aiheuttivat erityisvaikeuksia mukulakivipintaisissa nousuissa.

Useiden irtiottoyritysten jälkeen kärkeen muodostui 38 kilometriä ennen maalia ryhmä, johon kuuluivat Stijn Devolder, Karsten Kroon, Sebastian Langeveld, Alessandro Ballan ja George Hincapie. Juuri kun takaa-ajoryhmä oli tavoittamassa kärkimiehet 26 kilometriä ennen maalia Devolder lisäsi vauhtia karaten yksinäiseen irtiottoon. Häntä lähti tavoittamaan ryhmä, johon kuuluivat Sylvain Chavanel, Janek Tombak, Thor Hushovd ja Manuel Quinziato.

Muur van Geraardsbergenin nousun jälkeen, 15 kilometriä ennen maalia Devolderin lähimmät uhkaajat olivat Ballan, Nick Nuyens, Niki Terpstra, Tom Boonen, Juan Antonio Flecha ja Grégory Rast. Muutamaa kilometriä myöhemmin Sebastian Langeveld lähti tavoittamaan Devolderia. Kuusi kilometriä ennen maalia Flecha tavoitti Langeveldin ja alkoi saavuttaa Devolderia. Hän ei kuitenkaan onnistunut aikeessaan vaan sai sen sijaan muutama kilometri ennen maalia seurakseen Nuyensin. Devolder voitti kilpailun 15 sekuntia ennen Nuyensia, joka kukisti Flechan loppukirissä.

Lopputulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brugge–Ninove, 264 km[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajaja Maa Joukkue Aika UCI ProTour-pisteet
1 Stijn Devolder Belgian lippu Quick·Step - Innergetic 6.24.02 50
2 Nick Nuyens Belgian lippu Cofidis + 0.15 40
3 Juan Antonio Flecha Espanjan lippu Rabobank s.a. 35
4 Alessandro Ballan Italian lippu Lampre-Fondital + 0.21 30
5 George Hincapie Yhdysvaltain lippu Team High Road s.a. 25
6 Filippo Pozzato Italian lippu Liquigas s.a. 20
7 Kurt Asle Arvesen Norjan lippu Team CSC s.a. 15
8 Greg Van Avermaet Belgian lippu Silence-Lotto s.a. 10
9 Simon Špilak Slovenian lippu Lampre-Fondital s.a. 5
10 Allan Johansen Tanskan lippu Team CSC s.a. 2

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]