Flaming Youth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Flaming Youth”
Kiss
Singlen ”Flaming Youth” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Destroyer
 B-puoli God of Thunder
 Äänitetty  1976
Record Plant Studios, New York
 Julkaistu 10. huhtikuuta 1976
 Formaatti 7" single
 Tekijä(t) Ace Frehley, Paul Stanley, Gene Simmons, Bob Ezrin
 Tuottaja(t) Bob Ezrin
 Tyylilaji hard rock
 Kesto 02.39
 Levy-yhtiö Casablanca
Muut kannet

Singlen Saksassa ilmestyneen painoksen kansikuva.
Listasijoitukset

Suomi 30. (8/1976)[1]
Yhdysvallat 74. (1976)[2]

Kissin muut singlet
Shout It Out Loud
1976
”Flaming Youth”
1976
Detroit Rock City
1976

”Flaming Youth” on yhdysvaltalaisen rockmusiikkia esittävän Kiss-yhtyeen kappale ja single vuodelta 1976. Se on viides raita yhtyeen studioalbumilla Destroyer. Kappaleen ovat säveltäneet soolokitaristi Ace Frehley, rytmikitaristi ja laulaja Paul Stanley, basisti ja laulaja Gene Simmons sekä Destroyer-albumilla tuottajan roolissa toiminut Bob Ezrin.

Kappale ilmestyi singlenä 10. huhtikuuta 1976 b-puolenaan Paul Stanleyn säveltämä "God of Thunder", ja se nousi Billboardin singlelistalla Yhdysvalloissa korkeimmillaan sijalle 74[2] ja Suomessa virallisen singlelistan sijalle 30.[1] "Flaming Youth" sijoittui albumin neljän singlejulkaisun - "Flaming Youth", "Shout It Out Loud", "Detroit Rock City" ja "Beth" - osalta kaikkein heikoimmin listoille Yhdysvalloissa,[3] eikä siitä koskaan muodostunut mainittavaa hittiä.

Kiss esitti "Flaming Youthia" konserteissaan ahkerasti etenkin Destroyeria seuranneella maailmankiertueellaan,[4] mutta se on sittemmin jätetty pois eikä yhtye ole esittänyt kappaletta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta enää 1970-luvun jälkeen. Kappaleen nimi juontaa juurensa samannimisestä newyorkilaisyhtyeestä, jonka lämmittelyesiintyjänä Kiss oli esiintynyt uransa alkutaipaleella.[4] Bob Ezrin innostui nimestä ja halusi työstää albumille samannimisen kappaleen, joten hän yhdisti albumin ylijäämämateriaalia jonka seurauksena Ezrin, Stanley, Simmons ja Frehley sävelsivät kappaleen lopulliseen muotoonsa.[5] Esimerkiksi kappaleen pääriffi oli Simmonsin kirjoittamasta kappaleesta "Mad Dog",[4] joka on sittemmin julkaistu alkuperäisessä muodossaan Kissin The Box Setiltä.

Sessiomuusikko Dick Wagner soitti Ace Frehleyn sijasta kappaleen soolokitaraosuudet Paul Stanleyn soittaessa rytmikitaraa.[4]

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Flaming Youth – 2.55 (säv. san. sov. Ace Frehley/Paul Stanley/Gene Simmons/Bob Ezrin)
  2. God of Thunder – 4.33 (säv. san. sov. Paul Stanley)

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Listalevyt: Kiss
  2. a b Kiss Charts & Awards - Billboard Singles allmusic.com. Viitattu 23.9.2010. (englanniksi)
  3. Kiss: Destroyer - Awards allmusic.com. Viitattu 18.12.2012. (englanniksi)
  4. a b c d Sharp, Ken ja Leaf, David: ”Shout It Out Loud - levy levyltä, biisi biisiltä”, Kiss - Maskin takaa, s. 325. Neljäs painos, alkuteos Kiss - Behind the Mask: The Official Authorized Biography. Suomentanut Salmenpohja, Ilkka. Like Kustannus, 2004. ISBN 987-952-471-950-6.
  5. Sharp, Ken ja Leaf, David: ”Shout It Out Loud - levy levyltä, biisi biisiltä”, Kiss - Maskin takaa, s. 326. Neljäs painos, alkuteos Kiss - Behind the Mask: The Official Authorized Biography. Suomentanut Salmenpohja, Ilkka. Like Kustannus, 2004. ISBN 987-952-471-950-6.