Fire Emblem Fates

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fire Emblem Fates
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Fire Emblem
Julkaistu
  • JP 25. kesäkuuta 2015
  • NA 19. helmikuuta 2016
  • EU 20. toukokuuta 2016
  • AUS 21. toukokuuta 2016
Lajityyppi Vuoropohjainen strategiapeli / taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 12
Alusta Nintendo 3DS
Jakelumuoto Pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fire Emblem Fates (jap. ファイアーエムブレム if, Faiā Emuburemu: If) on Intelligent Systemsin kehittämä vuoropohjainen strategiapeli. Pelin on julkaissut Nintendo vuonna 2015 Nintendo 3DS:lle. Peli kuuluu Fire Emblem -sarjaan ja on sarjan neljästoista osa. Peli on sarjan toinen peli Nintendo 3DS -käsikonsolilla.

Muista sarjan osista poiketen Fates koostuu kolmesta erillisestä versiosta, jotka eroavat toisistaan erityisesti tarinan osalta. Niissä on myös eroja joissakin pelitoiminnoissa, kuten saatavilla olevissa hahmoluokissa. Birthright (jap. 白夜王国, Byakuya Ōkoku, suom. Valkean yön kuningaskunta) keskittyy Hoshidon kuningaskunnan tarinaan ja sisältää muun muassa mahdollisuuden kehittää hahmoja pää- ja sivutarinoiden ulkopuolella. Conquest (jap. 暗夜王国, Anya Ōkoku, suom. Mustan yön kuningaskunta) keskittyy Nohrin kuningaskunnan tarinaan ja on edellistä haastavammaksi suunniteltu, sen taistelut saattavat esimerkiksi sisältää monimutkaisempia tavoitteita. Revelation (jap. インビジブルキングダム, Inbijiburu Kingudamu, suom. Näkymätön kuningaskunta) on yhdistelmä kahta muuta ja sen tarina keskittyy molempien osapuolten tarinaan.

Birthright ja Conquest julkaistiin fyysisinä kopioina. Revelation julkaistiin ainoastaan ladattavana versiona ja se myös tuli saataville kaikilla alueilla kahden muun version jälkeen. Pelit ovat yhteensopivia joidenkin sarjaan liittyvien amiibo-figuurien kanssa[1].

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fire Emblem Fatesin taistelut ovat vuoropohjaisia ja niiden tavoitteena on ohjata omia joukkoja tietyn tavoitteen saavuttamiseksi. Pelin taistelut käydään ruudukoksi jaetulla kentällä. Hahmojen liikkumiseen vaikuttavat paitsi hahmojen kyvyt myös maasto. Hahmot voivat pelissä myös hyökätä tai puolustautua yhdessä. Jokaisella pelaajan hahmolla on tietyt taidot ja tilastot, kuten taso (level), hyökkäys (attack) ja puolustus (defence). Osallistumalla taisteluihin hahmot keräävät kokemusta (experience), jonka avulla ne kehittyvät korkeammille tasoille. Kullakin hahmolla on oma hahmoluokkansa, joka määrää muun muassa sen, mitä aseita hahmo voi käyttää. Eri luokilla on myös omat erityiskykynsä, esimerkiksi muodonmuuttajat muuttavat muotoaan hyökkäyksen ja puolustuksen ajaksi ja jousiampujat hyökkäävät vain tietyltä etäisyydeltä. Hahmojen luokkaa on mahdollisuus muuttaa tietyin ehdoin niiden kerättyä tarpeeksi kokemusta. Sarjan muista osista poiketen aseet eivät kulu Fates-peleissä[2].

Mikäli hahmo kaatuu taistelussa, se kuolee, eikä sitä enää voi käyttää taistelussa ellei peliä jatketa aiemmasta tallennuskohdasta. Taistelujen aikana on kuitenkin mahdollista tallentaa. Lisäksi pelissä on mahdollista valita tietty pelitila (Newcomer Mode), jossa kaatuneet hahmot katoavat lopputaistelun ajaksi kentältä, mutta palaavat takaisin taistelun päätyttyä. Pelissä on myös täysin uusi pelitila (Phoenix Mode), jossa kaatuneet hahmot palaavat seuraavalla pelaajan vuorolla kentälle[2]. Taistelujen välissä on usein mahdollisuus liikkua päähenkilön linnassa, jossa on mahdollista esimerkiksi vierailla kaupoissa. Pelissä on mahdollisuus pelata kolmella vaikeustasolla.

Tarina on jaettu useisiin lukuihin ja siinä edetään pääasiassa hahmojen välisen dialogin kautta. Lisäksi pelissä on useita sivutarinoita, joiden aikana on mahdollista esimerkiksi värvätä uusia hahmoja tai saada esineitä. Lukujen välillä on mahdollista parantaa hahmojen välisiä suhteita, millä on vaikutusta myös taisteluihin. Hahmot voivat myös mennä keskenään naimisiin ja saada lapsia, joilla on myös mahdollista pelata[3]. Fates on ensimmäinen sarjan osa, jossa samaa sukupuolta olevat pelihahmot voivat mennä keskenään naimisiin; tämä tosin on mahdollista ainoastaan muutaman valitun hahmon ja päähenkiön välillä ja riippuu sekä pelattavasta versiosta että päähenkilön sukupuolesta[4].

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Fates keskittyy kahden valtakunnan, itäisen Hoshidon ja läntisen Nohrin väliseen konfliktiin. Maiden välillä vallitsee sotatila, sillä molemmat palvovat omia lohikäärmejumaluuksiaan, jotka todellisuudessa ovat yksi ainoa lohikäärme, Anankos. Anankos oli alun perin viisauden ihmisille tuonut lohikäärme, mutta nyt hän hallitsee Hoshidon ja Nohrin välillä sijaitsevassa suuressa kanjonissa sijaitsevaa piilotettua Vallan kuningaskuntaa, mistä hän ylläpitää maiden välistä konfliktia tavoitteenaan tuhota ihmiskunta. Hän on myös päähenkilön isä. Sekä Nohrin että Hoshidon kuninkaalliset perheet ovat osin sukua lohikäärmeille.

Päähenkilö on syntyjään Hoshidon kuninkaallisesta perheestä, mutta hänet kaapattiin Nohriin ja kasvatettiin siellä. Pelin alussa Nohrin kuningas lähettää hänet tutkimaan Hoshidolle kuuluvaa linnoitusta suuren kanjonin reunalle. Hoshidalaiset joukot ottavat päähenkilön kiinni ja huomaavat tämän olevan kauan kadoksissa ollut kuninkaallisen perheen jäsen. Hoshidon pääkaupungissa päähenkilö tapaa sukulaisensa ja Azuran, Nohrin Hoshidossa kasvaneen prinsessan. Ensimmäisessä suuressa taistelussa päähenkilön molemmat perheet kohtaavat ja päähenkilön on päätettävä, taisteleeko hän Hoshidon (Birthright) vai Nohrin (Conquest) puolella toista kuningaskuntaa vastaan. Molemmat pelit päättyvät Nohrin verenhimoisen kuninkaan voittamiseen ja Azuran kuolemaan. Mikäli päähenkilö päättää olla tukematta kumpaakaan (Revelation), molemmat puolet pitävät häntä petturina ja hän pakenee Azuran kanssa Vallaan. Hän pyrkii toimimaan yhdessä molempien kuningaskuntien kanssa voittaakseen Anankosin, tuoden rauhan kaikkien kolmen kuningaskunnan välille.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaksi DLC-pakettia tulossa Fire Emblem Fates -peliin Nintendo Suomi. 29.4.2016. Viitattu 10.5.2016. fi
  2. a b Fire Emblem If Adds Easier Modes, And No Longer Has Limited Weapon Usage Siliconera. 12.5.2015. Viitattu 21.5.2016. en-us
  3. The Children of Fire Emblem Fates Kotaku. 7.8.2015. Viitattu 21.5.2016. en-us
  4. Fire Emblem Fates will include same-sex marriage, Nintendo confirms Polygon.com. 23.6.2015. Viitattu 21.5.2016. en-us

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.