Fire Emblem: Radiant Dawn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fire Emblem: Radiant Dawn
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Pelisarja Fire Emblem
Pelimoottori Fire Emblem: Path of Radiance
Julkaistu
  • JP 22. helmikuuta 2007
  • NA 11. marraskuuta 2007
  • EU 14. maaliskuuta 2008
  • AUS 10. huhtikuuta 2008
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 12
Alusta Wii
Jakelumuoto optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fire Emblem: Radiant Dawn on Intelligent Systemsin kehittämä ja Nintendon julkaisema taktinen roolipeli. Peli on julkaistu vuonna 2007 Wiille.

Peli on Fire Emblem -sarjan kymmenes osa ja sarjan ensimmäinen peli Wiille. Peli on tarinaltaan suora jatko-osa Nintendo GameCubelle ilmestyneelle sarjan edelliselle osalle, Fire Emblem: Path of Radiancelle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakaappaus taistelusta.

Peliä voi pelata Classic Controllerilla, Wii Remotella sekä GameCuben ohjaimella.

Fire Emblem: Radiant Dawnin taistelut ovat vuoropohjaisia, joissa ohjataan omia joukkoja. Jokaisella omalla hahmolla on omat taidot ja tilastot, kuten level, hyökkäys ja puolustus. Jokaisella on myös oman aseen tyypin taitotaso, jota nostamalla hahmo voi käyttää parempia aseita.

Omista hahmoista kannattaa pitää huolta sillä jos hahmo kuolee taistelussa niin sitä ei voi enää herättää henkiin kuin ottamalla vanhan tallennuksen. Tätä tosin helpottaa myös että taistelun keskellä voi tallentaa.

Rotuja on kaksi. Beorcit, jotka ovat kuten normaalit ihmiset ja käyttävät aseita ja taikoja. Toisena ovat Laguzit, jotka pystyvät muuttamaan muotoaan ihmisestä eläimeksi, mutta eivät käytä aseita. Laguzeilla on kolme eri heimoa: Pedot, Linnut ja Lohikäärmeet. Pedot voivat muuttua kissaksi, tiikeriksi, leijonaksi tai sudeksi. Linnut voivat muuttua haukaksi, korpiksi tai haikaraksi. Lohikäärmeet voivat muuttua punaiseksi lohikäärmeeksi, valkoiseksi lohikäärmeeksi tai mustaksi lohikäärmeeksi.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Juoni on jaettu neljään eri lukuun.

Tarina alkaa kolme vuotta Fire Emblem: Path Of Radiancessa tapahtuneen Mad King -sodan jälkeen. Begnion hallitsee armottomasti Daeinia ja pitää tämän maan asukkaita ala-arvoisina. Kuitenkin Daeinissa on perustettu ryhmä Dawn Brigade joka taistelee Begnionin joukkoja vastaan ja yrittää vapauttaa kansansa.

Toisessa luvussa Crimealaiset epäilevät uuden kuningatar Elincian johtamiskykyä ja pieni ryhmä aikoo aloittaa kapinan ja syöstä Elincian vallasta. Tehtävänä on kukistaa ryhmä ennen kuin ehtii syttyä sisällissota.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.