Finnish Defence League

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Finnish Defence League
FDL LOGO.jpg
Perustettu 2011
Sivusto fdl.fi

Finnish Defence League ry (FDL) on vuonna 2011 perustettu yhdistys, joka toimii radikaalin islamin ja islamismin leviämistä vastaan Suomessa. Järjestöä on pidetty äärioikeistolaisena[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finnish Defence League sai alkunsa vuonna 2011 Englannissa toimivan English Defence Leaguen toiminnan innoittamana. Yhdistys pyrkii epäkohtien esilletuomiseen tiedotusvälineiden kautta sekä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. FDL hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 2013.[2]

Toimintaperiaatteet ja tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finnish Defence Leaguen julkilausumat periaatteet ovat:[3]

  1. Ihmisoikeuksien puolustaminen ja edistäminen. Järjestö puolustaa naisia ja seksuaalivähemmistöjä sekä oikeutta vastustaa radikaalia islamia. Järjestö vaatii islamin uudistamista.
  2. Demokratian ja oikeusvaltion kunnioittaminen ja näiden edistäminen šaria-lakia vastaan. Järjestö vastustaa epäoikeudenmukaisena pitämäänsä šaria-lakia.
  3. Julkinen tiedottaminen. Toiminnan keskeinen osa on ääri-islamiin liittyvä tiedotus.
  4. Omien perinteiden kunnioittaminen sekä vaaliminen, mutta myös muiden kulttuurien vastaanottaminen. Järjestö vastustaa ”alkuperäiskulttuurin” tietoista heikentämistä mutta ei kulttuurin ”luonnollisia muutoksia”.
  5. Kansainvälisyys ja yhteistyö: Järjestö tekee yhteistyötä samanmielisten kanssa, mukaan lukien eri rotujen, kulttuurien ja maiden edustajat.

Jäseniltään FDL vaatii järjestön periaatteiden hyväksymistä sekä lisäksi ohjeiden noudattamista, kun jäsen kantaa järjestön tunnuksia. FDL:n mukaan jäseniksi ei haluta rasisteja, seksuaalivähemmistöjä syrjiviä tai väkivaltaisia henkilöitä.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Facebook-sivun ylläpitäjää ei syytetä rasistisista teksteistä, Turun Sanomat 29.7.2013
  2. Rekisteröityminen
  3. http://www.fdl.fi/ Finnish Defence League, Tietoa, viitattu 3.10.2013
  4. http://www.fdl.fi/ Finnish Defence League, Jäseneksi, viitattu 4.10.2013

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]