Fight Night Champion

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fight Night Champion
Kehittäjä EA Canada
Julkaisija Electronic Arts
Pelisarja Fight Night
Julkaistu
  • 1. maaliskuuta 2011
Lajityyppi Urheilupeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, iOS
Jakelumuoto Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fight Night Champion on EA Canadan kehittämä nyrkkeilyaiheinen urheilupeli. Peli on julkaistu vuonna 2011 Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle. HB Studios julkaisi pelin iOSille. Fight Night Champion on Fight Night -pelisarjan viides ja viimeinen osa.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjiensä tavoin pelissä on mahdollisuus luoda oma hahmo ja otella sillä näytösotteluita. ESPN Classic ottelut on muutettu pelaajan oman menestyksekkäiden otteluiden tallentamiseen. Uratilassa voi luoda uraa omalla luodulla hahmolla tai pelissä olevilla oikeilla nyrkkeilijöillä. Uratilassa pelaaja aloittaa amatööritasolta, tarkoituksenaan nyrkkeillä tiensä kohti ammattilaiskehiä. Uran aikana pelaajan on kehitettävä hahmoaan harjoittelemalla eri osa-alueita eri valmentajien alaisuudessa. Lisäksi otteluista riippuen pelaaja saa palkkioita voitetuista otteluista ja mahdollisesti myös bonusrahaa.

Uutena tilana peliin on otettu Champion Mode, jossa seurataan André Bishopin elämää nyrkkeilyn parissa. Pelaaja käy läpi hahmon ottelut ammattilaiskehässä, sekä sen ulkopuolella.

Moninpeli maailmanmestaruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpelissä pelaaja aloittaa pienimmällä aloitustasolla. Voittojen myötä pelaaja saa lisää pisteitä ja kehittää näin hahmoaan parempaan suuntaan. Pelissä on mahdollista liittyä tai luoda oma nyrkkeilysali, joiden jäsenmäärä voi olla suurimmillaan 36 pelaajaa. Pelaajat voivat myös kilpailla muiden salien kanssa.[1] Moninpelin maailmanmestaruuden voittamisen jälkeen pelaajan täytyy puolustaa mestaruuttaan kuusi kertaa päivässä pysyäkseen mestarina. Mikäli pelaaja ei kykene tähän, hänen mestaruus otetaan pois.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin julkaistiin ladattavia lisäosia 29. maaliskuuta Pohjois-Amerikassa ja Japanissa ja päivää myöhemmin Euroopassa. Heavyweight Legends Pack käsittää paljain käsin käytävän nyrkkeilypelitilan, jonka saa ladata myös erikseen. Lisäksi lisäosaan kuuluu mennen ajan nyrkkeilijät Jack Johnson, Jack Dempsey, Rocky Marciano, Joe Louis ja Floyd Patterson. Alternate Weight Class Pack sisältää Manny Pacquiaon höyhensarjassa, sekä kevyessäsarjassa, Oscar de la Hoya kevyessäsarjassa, keskisarjaan saa Roy Jones Jr.'n, Bernard Hopkinsin ja Thomas Hearnsin, kun välisarjaan saa Roberto Duranin ja Pernell Whitakerin.[2]

Ottelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mukana on yli 50 nyrkkeilijää eri vuosikymmeniltä. Lisäksi peliin saa pelattiviksi hahmoiksi Champion Modessa olleita kuvitteellisia ottelijoita.[3]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Ladattava sisältö
  2. Iäkkäämpi versio

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fight Night Champion: Online Gyms s15.zetaboards.com 29.11.2010 Viitattu 24.3.2016 (englanniksi)
  2. Fight Night Champion DLC Details ea.com 22.3.2011 Viitattu 28.3.2016 (englanniksi)
  3. Fight Night Champion Roster to Feature Over 50 Licensed Boxers ea.com 4.1.2011 Viitattu 18.3.2016 (englanniksi)