Fifth Harmony

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fifth Harmony vuonna 2015

Fifth Harmony (aiemmin 1432 ja LYLAS) on yhdysvaltalainen tyttöyhtye, joka perustettiin X Factor USA:n toisella tuotantokaudella vuonna 2012. Yhtyeeseen kuuluvat Ally Brooke Hernandez, Dinah Jane Hansen, Lauren Jauregui ja Normani Hamilton. Yhtyeen viides jäsen, Camila Cabello, lähti yhtyeestä joulukuussa 2016. Heidät yhdistettiin ryhmäksi bootcampilla, ja heitä valmensi Simon Cowell. Kun he pääsivät esiintymään Simon Cowellin edessä tuomareiden talo-vaiheessa, Cowell vakuuttui heidän versiostaan Shontellen ”Impossible”-kappaleesta. Kisassa Britney Spears ja L.A. Reid eivät pitäneet Fifth Harmonystä.

Helmikuussa 2013 Fifth Harmony solmi levytyssopimukset Simon Cowellin Syco Musicille ja L.A. Reidin Epic Recordsille. Yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä ”Miss Movin’ On” kesäkuussa 2013.[1] Single nousi sijalle 76 Billboard Hot 100 -listalla ja myi kultaa yli 500 000 latauksellaan.[2] Heidän EP:nsä "Better Together" julkaistiin lokakuussa 2013. Yhtye julkaisi helmikuussa 2015 ensimmäisen albuminsa Reflection, josta singleinä on julkaistu "BO$$", "Sledgehammer" ja "Worth It". Bändi aloitti ensimmäisen kiertueensa "The Reflection Tour" helmikuussa 2015 Kaliforniassa ja se päättyi helmikuussa 2016 Philadelphiaan. Bändi julkaisi toisen albuminsa 7/27 toukokuussa 2016, jonka singleiksi pääsivät "That's My Girl", "Work From Home", "All In My Head" ja "Write On Me". He lähtivät toiselle kiertueelleen kesäkuussa 2016, se päättyi lokakuussa 2016 Irlannissa, jolloin he kertoivat aloittavansa seuraavan albumin kanssa työskentelyn. Joulukuusta 2016 lähtien yhtye on jatkanut neljän laulajan ryhmänä.

Fifth Harmony on saanut innoitusta musiikkiinsa lukuisilta esikuviltaan, joiksi he listaavat muun muassa Mariah Careyn[3], Beyoncé Knowlesin[4], Selena Gomezin[4], Alicia Keysin, Christina Aguileran, Adelen, Destiny's Childin ja Taylor Swiftin.[5] Kesäkuussa 2017 he julkaisivat ensimmäisen singlen "Down" heidän tulevalta albumiltaan, ja esittivät sen saman ensimmäisen kerran samana päivänä Good Morning Americassa.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinah Jane Hansen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinah Jane Hansen, oikealta nimeltään Dinah Jane Milika Ilaisaane Hansen Amasio, on syntynyt 22. kesäkuuta vuonna 1997 (ikä 20) Santa Anassa Kaliforniassa. Hän on bändin nuorin jäsen. Dinah Janen musiikillisia esikuvia ovat mm. Beyoncé, Leona Lewis, Mariah Carey ja Etta James. Dinah Jane kasvoi neljän makuuhuoneisessa talossa 23 muun ihmisen kanssa. Hän oli vanhin viidestätoista lapsenlapsesta. Dinah Janella on Tongalaista, Samoalaista, Tanskalaista ja Fidžiläistä alkuperää. Hänen äitinsä kuuli hänen ensimmäistä kertaa laulavan neljävuotiaana "Happy Birthday". Hän lauloi julkisesti Yhdysvaltojen kansallislaulun "Star-Spangled Banner" seitsemänvuotiaana Sacramentossa Kaliforniassa. Ennen Fifth Harmonya hänet esiteltiin lukuisille tuottajille kuten Kennedy Mailo, Trey Smoov ja MsBrown. Dinah Jane on mezzosopraano. Laulajaa verrataan useasti Beyoncéen heidän samantyylisten voimakkaiden äänien ja samannäköisyyden takia.

Dinah Jane koe-esiintyi X Factor -ohjelmassa Beyoncén kappaleella "If I Were A Boy" ja sai jokaiselta tuomarilta kehuja ja hänet hyväksyttiin mukaan kilpailuun. Hänen ensimmäinen kappale bootcampilla oli Mariah Careyn "Hero". Seuraavaksi hän esitti Kelly Clarksonin kappaleen "What Doesn't Kill You (Stronger)" jossa hänet laitettiin Diamond Whiten kanssa vastakkain. Dinah Jane unohti tällöin kappaleen sanat, eikä päässyt jatkoon. Simon Cowell on sanonut eräässä haastattelussa, että jos Dinah Jane ei olisi unohtanut kappaleen sanoja, hän oli todennäköisesti päässyt jatkoon sooloartistina, eikä häntä oltaisi koskaan laitettu Fifth Harmonyyn.

Normani Kordei Hamilton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normani Kordei Hamilton on syntynyt 31.toukokuuta vuonna 1996 Atlantassa Georgiassa. Normani on afroamerikkalainen. Hänet kasvatettiin New Orleansissa, mutta vuonna 2005 hän muutti Houstoniin Texasiin. Normani on laulanut 4 vuotiaasta saakka. Tanssiminen on myös ollut iso osa hänen elämäänsä. Vuonna 2017 hän osallistuikin Yhdysvaltojen Tanssii tähtien kanssa-ohjelmaan, ja tuli kolmanneksi. Monet uskoivat, että äänestystä manipuloitiin, jotta hän ei voittaisi kisaa. Normanin musiikillisia esikuvia ovat esimerkiksi Aretha Franklin, Beyoncé, Alicia Keys ja Jennifer Hudson. Ennen hänen musiikkiuraansa, hän kisasi Miss Texas-kisassa ja pääsi finaaliin, mutta lopettikin kisan kesken koe-esiintymisien vuoksi. Normani on näytellyt hahmoa Bryn, lyhytelokuvassa "Book", joka käsittelee kiusaamista. Hamilton on tehnyt mallintöitä brändeille kuten Target ja kävellyt pari kertaa catwalkilla.

Normani koe-esiintyi The X Factoriin Aretha Franklinin kappaleella "Chain Of Fools" ja sai jokaiselta tuomarilta hyväksynnät. Kuten muiden jäsenten, Normanin bootcamp esiintymistä ei olla näytetty, mutta laulaja on itse sanonut Twitterissä esittäneen saman kappaleen millä toinen bändijäsen Lauren koe-esiintyi, "If I Ain't Got you". Toisessa bootcamp esiintymisessä hän lauloi Arin Rayn kanssa One Directionin kappaleen "What Makes You Beautiful". Tällöin Normani pudotettiin kisasta, jonka jälkeen hänet yhdistettiin Fifth Harmonyyn (silloin Lylas). Normani on mezzosopraano.

Ally Brooke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Allyson Brooke Hernandez on syntynyt 7. heinäkuuta 1993 (ikä 23), yhtyeen vanhin jäsen. Hän on meksikolaista syntyperää. Hän kävi koe-esiintymisisessä X-Factoriin Austinissa, Texasissa laululla "On My Knees". Hän on kertonut hänen lempiartistinsa olevan laulaja Selena. Allylla on ruskeat silmät ja vaaleat hiukset. Ally ei ole virallisesti sanonut mitään, mutta tiedetään hänen kirjoittaneen ilman muita Fifth Harmonyn jäseniä. Hänen uskotaan julkaisevan jotain Echosmithin kanssa. Vuonna 2017 Ally kertoi toivovansa, että hän saisi tänä vuonna kokeilla näyttelemistä. Ally on Sopraano. Ally oli ennenaikainen vauva, ja syntyi kiljuen joka on ennenaikaisille epänormaalia, josta hänen isänsä tiesi hänestä tulevan laulaja. Bootcampilla Ally lauloi kappaleen "Somebody That I Used To Know". Toisella bootcamp esiintymisellä hän lauloi kappaleen "Knockin' On Heaven's Door" Julia Bullockin kanssa, jonka jälkeen hänet pudotettiin kisasta, ja samana päivänä hänet yhdistettiin Fifth Harmonyyn.

Lauren Jauregui[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren Michelle Jauregui on syntynyt 27. kesäkuuta 1996 (ikä 20). Hän kasvoi Miamissa Floridassa. Hän on amerikankuubalainen. Hän koe-esiintyi X-Factoriin Alicia Keysin kappaleella "If Ain't Got You". Jokainen tuomari piti esityksestä. Fifth Harmonyn lisäksi Lauren on ollut mukana Marian Hillsin kappaleessa "Back To Me" ja lauloi Halseyn kanssa kappaleen "Strangers". Laurenin perheeseen kuuluu äidin ja isän lisäksi sisarukset Taylor ja Chris. Hänen lempiartisteiksi hän on maininnut Lana Del Reyn, Justin Timberlaken ja Christina Aguileran. Lauren on avoimesti biseksuaali. Lauren on altto. Laurenin perheeseen kuuluu veli (Chris), sisko (Taylor), äiti (Clara) ja isä (Mike). Laurenin tyylilajit ovat Pop ja R&B.

Bootcampilla Lauren esitti Katy Perryn kappaleen "E.T". Kuten muutkin jäsenet, hänen ensimmäistä bootcamp-esiintymistä ei olla näytetty missään. Toisessa bootcamp-esiintymisessä hänet laitettiin countrybändin Sister C kanssa vastakkain kappaleella "These Arms Of Mine". Demi Lovato ja Britney Spears piti Laurenista enemmän kuin Sister C:eestä, mutta hän putosi silti kisasta, jolloin hänet samana päivänä yhdistettiin Fifth Harmonyyn.

Entiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Camila Cabello[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Camila Cabello syntyi 3. maaliskuuta 1997 (ikä 20) Havannassa, Kuubassa. Hän oli yhtyeen toiseksi nuorin jäsen. Hän lähti yhtyeestä joulukuussa 2016[6]. Syyksi hän on kertonut monia, esimerkiksi sen, että hän halusi kirjoittaa omat laulunsa. Toiset uskovat, että Camila "heitettiin" ulos yhtyeestä, sillä hänellä oli kaksi hittibiisiä bändin ulkopuolella: "I Know What You Did Last Summer" jossa mukana oli Shawn Mendes, sekä "Bad Things" Machine Gun Kellyn kanssa. Bändin lähtemisen jälkeen on Camila kirjoittanut ahkerasti albumiaan, sekä laulanut kappaleessa "Hey Ma!" jossa oli mukana Pitbull ja J Balvin ja Cashmere Catin kappaleessa "Love Incredible". 19.toukokuuta Camila julkaisi ensimmäisen soolosinglensä nimeltään "Crying In The Club". Seuraavana päivänä hän julkaisi musiikkivideon kyseisellä laululle. Musiikkivideolla mukana oli hänen kappaleensa "I Have Questions", jota Camila oli alkanut kirjoittaa jo ennen kuin oli jättänyt Fifth Harmonyn.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Reflection (2015)
 • 7/27 (2016)

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Better Together (2013)
 • Juntos (2013)
 • Juntos: Acoustic (2013)
 • Better Together: Acoustic (2013)
 • Better Together: The Remixes (2013)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • "Miss Movin' On"
 • "BO$$"
 • "Sledgehammer"
 • "All I Want For Christmas Is You"
 • "Worth It" (mukana Kid Ink)
 • "I'm In Love With a Monster"
 • "Work from Home" (mukana Ty Dolla $ign)
 • "All In My Head (Flex)" [mukana Fetty Wap]
 • "That's My Girl"
 • "Down"

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Amerikan X Factor -finalisti Fifth Harmony julkaisi ensimmäisen singlensä radionova.fi. Viitattu 28.6.2013.
 2. Fifth Harmony - Chart history Billboard. Viitattu 6.7.2015.
 3. Fifth Harmony | The Fast and the Frivolous The Fast and the Frivolous. 24.2.2015. Viitattu 4.5.2016. en-US
 4. a b But aren't we all? SheKnows. 31.1.2014. Viitattu 4.5.2016.
 5. Bilboard Women in Music 2015: Fifth Harmony on Their Musical Influences Billboard. Viitattu 4.5.2016.
 6. Camila Cabello Leaves Fifth Harmony Billboard.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.