Farming Simulator

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Farming Simulator 2015)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Farming Simulator
Farming Simulator 15:ssä käytetty logo
Farming Simulator 15:ssä käytetty logo
Kehittäjä Giants Software
Julkaisija Focus Home Interactive
Lajityyppi simulaatiopeli
Ensijulkaisu Farming Simulator 2008
Viimeisin julkaisu Farming Simulator 19
Aiheesta muualla
MobyGames
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Farming Simulator on maanviljely-teemainen simulaatiovideopelisarja, jonka kehittäjä on Giants Software. Pelisarjan paikkakunnat perustuvat amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin maisemiin. Pelaaja voi viljellä maata, kasvattaa karjaa ja myydä tuottamiaan hyödykkeitä. Vuoden 2013 marraskuuhun mennessä pelisarjan osia oli myyty yli neljä miljoonaa kappaletta[1].

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Farming Simulator 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarkoituksena on erilaiset koneelliset maataloustehtävät, kuten kylvö ja kyntö. Valittavana on joko ura- tai tehtävämoodit. Uramoodissa pelaaja toimii maatilan isäntänä ja voi vapaasti hoitaa erilaisia maatalouden tehtäviä. Tehtävämodissa on taas yksittäisiä tehtäviä.

Farming Simulator 2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaminen muistuttaa sarjan ensimmäistä osaa. Pelistä on tehty myöhemmin Gold Edition (kultainen versio), jossa on mukana muutama uusi kone uuden sponsorin (Horsch) myötä, sekä pari muuta pientä lisäominaisuutta. Normaaliin peliin pystyy ostamaan päivityksen, joka muuttaa sen Gold Editioniksi tai vaihtoehtoisesti koko pelin voi myös ostaa versiona, jossa Gold Edition tulee mukana.

Gold Edition lisää peliin muun muassa maanmuokkauksen, kylvön, ruiskutuksen ja paalien keräyksen. Lisäksi peliin tuli seitsemän uutta konetta/kulkuneuvoa, kuten kultivaattori ja paalinkerääjä.

Peliin liittyvät sivustot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin ympärille on rakentunut useita keskustelufoorumeita ja sivustoja alusta alkaen. Vanhin ja suurin suomalainen sivusto on LS-FIN, joka on perustettu vuonna 2009 tarjoten käyttäjilleen keskustelufoorumin ja kuvagallerian.

LS-FIN sivuston foorumilla pelaajat keskustelevat aktiiviesti pelistä, jakavat kuvia&videoita, modeja ja keskustelevat muusta pelehin liittyvästä.

[1]LS-FIN.Com - Suomen suurin Farming Simulator-yhteisö

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Matulef, Jeffrey: Farming Simulator 14 plows onto iOS and Android Eurogamer. 18.11.2013. Viitattu 18.4.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]