Falkenbach

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Falkenbach
FalkenbachLogo.png
Tiedot
Toiminnassa 1989– 
Tyylilaji Folk metal
Viking metal
Kotipaikka Saksa
Laulukieli englanti, muinaisnorja, latina
Jäsenet

Vratyas Vakyas (Markus Tuemmers)

Levy-yhtiö

Napalm Records
No Colours Records (aiemmin)

Aiheesta muualla
Kotisivut

Falkenbach on saksalainen Vratyas Vakyasin folk/viking metal -yhtye.

Falkenbach perustettiin vuonna 1989, jolloin ensimmäinen demo, Havamal, julkaistiin. Demo sisälsi kolme kappaletta puhdasta folk-musiikkia. Havamal -demoa tehtiin vain yhdeksän kappaletta. Vuoteen 1995 mennessä demoja oli tehty kolme: Skinn Av Sverði Söl Valtiva, Læknishendr ja Ásynja. Bändi aloitti Havamal -demoa lukuun ottamatta raa'alla tyylillä black- ja death metal-vaikuttein. Falkenbach on julkaissut 9 demoa, 9 kappaletta kutakin, mutta Laeknishendr -demoa tehtiin 33 kappaletta. Promo '95 -äänitettä tehtiin arviolta 100-200 kappaletta.

Markus Tuemmers alkoi soittaa kitaraa Crimson Gates-nimisessä bändissä vuonna 1991. Bändi teki kaksi julkaisematonta demoa ja kaksi live-esiintymistä. Yhtye hajosi vuonna 1994.

Vuonna 1995 alkoivat bändin debyyttialbumin, Firebladen, äänitykset, mutta ne keskeytyivät äänitystavaroiden yhteydessä tulleiden ongelmien takia. Firebladea ei koskaan julkaistu ja saman vuoden joulukuussa alkoi ...En Their Medh Riki Fara...-albumin tekeminen.

Markus Tümmers, eli taiteilijanimeltään Vratyas Vakyas (vapaamuotoisesti käännettynä "etsivä kulkija") on melko mysteerinen henkilö, sillä hänestä on julkaistu ainoastaan yksi kuva Falkenbachin ensimmäisen levyn, ...En Their Medh Riki Faran, sisälehdellä. Painos oli kuitenkin huonolaatuinen, ja levystä tehtiin toinen painos ilman kuvaa. Tümmers asui aikoinaan Islannissa, missä Falkenbach myös perustettiin vuonna 1989. Nykyisin Vratyas Vakyas asuu Düsseldorfissa, Saksassa.

Tähän mennessä Falkenbach ei ole tehnyt yhtään live-esiintymistä, mutta Tuemmers on löytänyt yhtyeeseen muutaman vierailevan soittajan, minkä vuoksi on mahdollista, että yhtye esiintynee joskus myös lavalla.

Yhtyeen kappaleiden sanoitukset sisältävät vaikutteita Eddasta, mytologisesta, sankarillisesta ja aforismisesta islantilaisesta runoudesta 1200–1300-luvuilta. Esimerkiksi kappaleen "Infernum" sanat ovat peräisin Tacituksen Germania-teoksesta. Sanoitukset käsittelevät Skandinavian Asatru-pakanauskontoa ja sen Vartan-elämänfilosofiaa. Falkenbachin kolmen ensimmäisen levyn nimet on lainattu suoraan alkuperäisestä Eddasta.

Tuemmersilla on myös oma levy-yhtiö, Skaldic Art Productions. Vuonna 2006 Skaldic Art Productions julkaisi An Hommage to Falkenbach -tribuuttialbumin, jota tehtiin 500 kappaletta. Levyllä soittavat mm. Eluveitie, Vinterriket, Hildr Valkyrie.

Falkenbachin kahdella viimeisimmällä levyllä soittavat Tuemmersin lisäksi kolme jäsentä Vindsval-yhtyeestä: Tyrann (laulu), Hagalaz (kitara) ja Boltthorn (rummut).

Yhtyeen logon on tehnyt Christophe Szpajdel.

Yli kahdenkymmenen vuoden uransa aikana Falkenbach ei ole tehnyt ainuttakaan live-esiintymistä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demot

  • Havamal (1989)
  • Laeknishendr (1995)
  • Promo '95 (1995)
  • Skinn Af Sverði Söl Valtiva... (1996)
  • Asynja (1995)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.