Fairy Tail

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fairy Tail
フェアリーテイル,
('Fairy Tail')
Genre toiminta, seikkailu, fantasia, komedia
Manga
Tekijä Hiro Mashima
Julkaisija JapaniKodansha
Yhdysvallat Kanada Del Rey Manga
Sarjajulkaisulehti Shōnen Magazine
Ensimmäinen painatus 20062017
Kirjojen lukumäärä 63
TV-anime
Ohjaaja Ishihira Shinji
Studio Satelight, A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japani TV Tokyo
Alkuperäinen lähetyskierros 20092013
Jaksojen määrä 175
Fairy Tailin logo

Fairy Tail (フェアリーテイル Fearī Teiru) on Hiro Mashiman luoma japanilainen mangasarja. Sarjan julkaisu alkoi vuonna 2006 ja viimeinen luku julkaistiin vuonna 2017. Sarjasta on tehty myös 175 jaksoa kattava animesarja joka alkoi vuoden 2009 lokakuussa ja päättyi 30. maaliskuuta 2013. Sarjasta tehtiin 102 jaksoa pitkä jatko-osa joka alkoi 5 huhtikuuta 2014 ja loppui huhtikuun 26, 2016.

Sarja seuraa 17-vuotiaan maagin, Lucy Heartfilian, seikkailuja. Hän haluaa liittyä Fairy Tailiin, yhteen maailman mahtavimmista maagikilloista. Hän tapaa pojan nimeltä Natsu Dragneel, joka on Fairy Tailin jäsen ja etsii lohikäärme Igneeliä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nuori maagi Lucy Heartfilia matkustaa ympäri Fioren kuningaskuntaa, haaveenaan liittyä maagikiltaan. Matkallaan hän tapaa Natsu Dragneelin, erikoisen pojan, joka etsii lohikäärmettä nimeltä Igneel parhaan ystävänsä puhuvan kissan Happyn kanssa. Natsu pelastaa hänet tukalasta tilanteesta ja samalla paljastuu, että hän on Fairy Tailin Salamander ja että hänellä on legendaariset Dragon Slayer-voimat. Hän pyytää Lucyn mukaansa Fairy Tailin päämajaan, jotta hän voisi liittyä jäseneksi. Heistä tulee tiimi, joka suorittaa erilaisia tehtäviä Fairy Tailissä. Myöhemmin tiimiin liittyy myös Gray, Wendy, Carla ja Erza. Yhdessä he kohtaavat monia vastustajia ja joutuvat vaarallisiin tilanteisiin yhdessä.

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Natsu Dragneel

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Natsu Dragneel

Natsu Dragneel on sarjan miespäähenkilö. Natsulla on huoleton, hauska ja rämäpäinen luonne ja hän nahistelee koko ajan killan toisten jäsenien kanssa. Hänellä on kilpailuhenkinen suhde muihin tiimitovereihinsa Gray Fullbusteriin ja Erza Scarlettiin; Grayllä on tapana kinastella Natsun kanssa, ja se johtaa yleensä kahakoihin, kun taas Erza, S-luokan maagi, on Natsulle keino todistaa kuinka voimakas hän on. Holtittomasta ja omapäisestä luonteestaan huolimatta, Natsu on taitava taktikoitsija ja hän huomaa vastustajan kyvyt ja heikkoudet hyvin nopeasti. Hän on myös hyvin lojaali Fairy Tailille, eikä anna kenenkään tahrata sen nimeä. Natsu kärsii matkapahoinvoinnista missä tahansa liikkuvassa kulkuvälineessä, kuten junissa, hevosvaunuissa, sekä kun hän on jonkun ihmisen reppuselässä; ainoastaan Happyn kyydissä olo ei aiheuta mitään.

Natsua kutsutaan myös nimellä "Salamanteri", ja hänet usein tunnistetaan vaaleanpunaisita hiuksistaan, huivista, jonka materiaali muistuttaa suomuja, sekä hänen tuli-taikuudestaan. Natsulla on arpi kaulassa oikealla puolella. Se tosin se näkyy hyvin harvoin, sillä hän käyttää aina huivia. Hänet kasvatti lohikäärme Igneel, joka opetti hänet puhumaan, kirjoittamaan, ja käyttämään ikivanhaa taikuutta, joka tunnetaan nimellä "Dragonslayer". Taikuutensa ansiosta Natsu voi syödä mitä tahansa tulta paitsi sitä, mitä on itse tuottanut. Hän voi tuottaa tulta mistä kehonsa osasta tahansa. Hänen mielialansa vaikuttaa vahvasti hänen tulensa kokoon ja voimaan, joten kun hän on tosissaan motivoitunut tappeluun, voidaan sanoa että hän on yksi Fairy Tailin voimakkaimista maageista.

Natsun ääninäyttelijänä animessa toimii Tetsuya Kakihara.

Lucy Heartfilia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia on Fairy Tailin naispäähenkilö. Hän liittyy Fairy Tailiin sarjan alussa. Hän on aina samassa tiimissä kuin Natsu, kun he tekevät töitä. Lucy on yksi harvoista Fairy Tailin täysjärkisistä ja tasapainoisista jäsenistä, ja yksi ainoimmista, joka ei osallistu kahakoihin. Lucy on myös hyvin itsevarma ulkonäöstään. Lucy tulee rikkaasta perheestä, hänen isänsä omistaa valtavan laakson, jossa sijaitsee hänen lapsuudenkotinsa. Hän on etäänynyt isästään, koska hän jätti hänet ja hänen omaisuutensa pian äitinsä kuoleman jälkeen, jotta voisi seurata omaa polkuaan.

Lucy käyttää taikavoimaa nimeltä Celestial Spirit Magic tai joskus käännettynä Stellar Spirit Magic, jonka avulla hän voi kutsua eläinradan henkiä toisesta ulottuvuudesta eräänlaisten porttiavainten avulla. Ennen kuin hän voi käyttää avainta, hänen täytyy tehdä hengen kanssa sopimus päivistä, milloin hän voi kutsua tämän.

Avaimia on kahdenlaisia: hopeisia, jotka ovat yleisiä ja ostettavissa kaupasta ja kultaisia, joita on vain kaksitoista, yksi jokaista eläinradan merkkiä kohden, ja joista Lucy omaa tällä hetkellä kymmenen. Hänen Celestial Spirittinsä ovat eri tasoisia, joista jokainen soveltuu eri tehtäviin. Esimerkiksi Aquarius (Vesimies) osaa hallita vettä, kun taas Tauruksella (Härkä) on uskomattomat fyysiset voimat. Lucy omaa myös erikoisen kyvyn kutsua monta hengeä kerrallaan, mutta vain hetkeksi, sillä eläinradan porttien avaaminen ja niiden auki pitäminen kuluttaa paljon maagista energiaa. Lucyn suurin heikkous on se, että hän ei voi käyttää taikuutta ilman avaimiaan. Jotkut Lucyn hengistä ovat kuitenkin kykeneväisiä avaamaan portin omasta tahdostaan ja mahdollisesti auttaakseen Lucya jos tämä ei itse pysty tai kerkeä käyttämään avaimiaan. Lucy kantaa avaimien lisäksi maagista ruoskaa, Fleuve d'étoilesia, joka pystyy muuttamaan pituuttaan käyttäjän tahdosta.

Hänen ääninäyttelijänsä animeversiossa on mm. Haruhi Suzumiyan roolista tuttu Aya Hirano.

Muita päähenkilöitä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gray Fullbuster on jää-elementin velho sekä yksi Fairy Tailin ja Team Natsun jäsenistä. Grayllä on mustat, piikikkäät hiukset sekä mustat silmät. Hän ei tule toimeen Natsun kanssa ja he usein riitelevät, vaikkakin parodiamaisesti. Gray on kotoisin kaukaa pohjoisesta. Hänen kylänsä ja vanhempansa tappoi Deliora-niminen demoni. Grayn opettaja oli Ur (ウル Uru, Ul), joka opetti hänelle jää-magiaa. Ur menehtyi käyttäessään Iced Shell-loitsua kyläänsä hyökänneeseen Deliora nimiseen demoniin, muuttuen itse jääksi joka sinetöi Delioran kyvyttömäksi liikkumaan.

Entinen Phantom Lord-killan jäsen (nykyään Fairy Tailin jäsen), Juvia Loxar (Lockser), on rakastunut häneen.

Grayn ääninäyttelijänä sarjassa toimii Yuichi Nakamura.

Erza Scarlet on S-luokan maagi, myös Fairy Tailin ja Team Natsun jäsen. Häntä pidetään killan vahvimpana ja pelottavimpana naisena, joka tuppaa saamaan killan jäsenet kuriin, jos he sattuvat rähinöimään. Jopa ainaiset tappelevat Natsu ja Gray lopettavat yhteenottonsa ja käyttäytyvät kuin parhaimmat ystävät, jos Erza sattuu kiinnittämään heihin huomiota. Hän on hyvin kuuluisa käyttämästään Requip- taiastaan, joka mahdollistaa Erzalle 100 eri taisteluhaarniskaa. Erzan lempiasu on jänisasu, koska "nuo korvat ovat söpöt". Erza pystyy myös taistelemaan yli 200 miekan avulla. Erzalla on tulenpunaiset hiukset (josta hänen nimensä juontuu) ja ruskeat silmät. Hän käyttää yleensä haarniskaa ja sinistä hametta. Erzalla on myös pitkä historia erään sarjan pseudopahiksen Jellalin kanssa - kummatkin viettivät osan lapsuuttaan orjina Taivaan Tornissa (Tower of Heaven / Rakuen no Tou), jossa hän myös menetti oikean silmänsä. Fioren parantaja ja Makarovin pitkäaikainen ystävä Poluchka (ポーリュシカ Pōryushika) teki Erzalle keinotekoisen silmän menetetyn tilalle. Lucy ihailee suuresti Erzaa. Erzan ääninäyttelijänä sarjassa toimii Sayaka Ohara.

Happy on sininen siivekäs kissa ja Natsun paras ystävä. Hän on lapsenomainen ja tästä syystä hänen suustaan kuullaan useasti totuuksia hieman turhankin suoraan. Suurimmaksi osaksi hän puhuu joko lempiruuastaan kalasta tai härnää Lucya.

Happy kuoriutui munasta, jonka Natsu ja hänen lapsuudenystävänsä Lisanna löysivät ja päättivät adoptoida leikkiessään kotia. Happy on söpöstä ulkomuodostaan huolimatta varteenotettava kumppani, sillä hän pystyy luontaisesti käyttämään harvinaista ilmaloitsua, "Aera":aa, joka kasvattaa hänelle siivet! Happy nähdäänkin monesti Natsun reppuselässä kuljettamassa tätä ilmojen halki, sillä Happy on ainoa "kulkuväline", jonka kyydissä Natsu ei ala voimaan pahoin! (Hän perustelee sen itse sanoilla: "Happy ei ole ajoneuvo vaan ystävä!") Happy ei oikeastaan ole kissa, vaan exceed, olento rinnakkaistodellisuudesta, Edolasista, josta exceedejä lähetettiin Earthlandiin, ulottuvuuteen johon suurin osa sarjasta sijoittuu. Edolasiin lähetettyjen exceedien vanhemmille uskoteltiin heidän lapsiensa pystyvän tuhoamaan vaaralliset Dragon slayer-taikaa käyttävät maagit. Oikeasti exceedien kuningatar ennusti exceedejen kaupungin, Extalian tuhon, ja halusi lähettää kaikki exceedit Edolaksesta Earthlandiin. Happyn ääninäyttelijä animessa on Rie Kugimiya.

Wendy Marvell on sinihiuksinen ja ruskeasilmäinen pieni tyttö. Hän kuului aluksi Cait Shelteriin, mutta vaihtoi myöhemmin Fairy Tailiin. Hän ensin työskentel Fairy Tailin ryhmän kanssa (Natsu, Erza, Gray, Lucy ) kun he yhdessä muiden kiltojen kanssa päihittivät Oracion Seisin. Wendyllä on harvinainen, parantava taika. Kuten Natsu, hän on myös Dragon Slayer. Hän käyttää tosin tulen sijasta tuulta. Wendyn on kasvattanut lohikäärme nimeltään Grandine. Wendy on ujo ja kiltti tyttö, eikä erityisemmin tykkää taisteluista. Wendyllä on kumppaninaan Carla, joka huolehtii hänestä.

Carla on exceed, kuten Happy. Carla on exceedejen kuningattaren, Shagotten tytär. Heillä molemmilla on kyky ennustaa tulevaa tai mennyttä. Carla näki paloja menneisyydestä ja luuli, että heidän tarkoitus oli tappaa kaikki Dragon Slayerit. Hän käyttäytyy kylmästi Happya kohtaan, joka selvästi on ihastunut tähän. Hän ei ymmärrä, miten Happy kehtaa olla oma itsensä, tietäen että hänen oikea tarkoituksensa olisi tappaa Natsu. Myöhemmin Carlalle selviää, että hän oli nähnyt vain paloja menneisyydestä, eikä heidän oikeasti ollut tarkoitus tappaa ketään. Edolaksessa, kun tämä asia selveni Carlan ja Happyn suhteet lämpenivät huomattavasti.

Carla on myös ollut entinen Cait Shelterin jäsen, mutta liittyi Wendyn mukana Fairy Tailiin. Kuten Happy, Carlalla on myös sama kyky käyttää Aeraa. Carlan luonne on pomotteleva, ja hän ei hyväksy Wendyn ujoutta ja haluaa tämän olevan rohkeampi. Hän käyttäytyy joskus kuin äiti Wendyä kohtaan. Joskus Carla käyttäytyy oudosti, nähdessään paloja tulevaisuudesta. Hänen ennustuksensa ei ole yleensä hyviä ja hän pitää ne salassa niin monelta ihmiseltä kuin voi.

Mestari Makarov Dreyar on Fairy Tailin kiltamestari. Hän on polvenkorkuinen ja määrättömän ikäinen vanha harmaa fossiili. Hänellä on jatkuvasti huolia kiltansa jäsenten vastuuttomuuden takia mutta on vannoutunut pitämään omiensa puolta velhojen neuvoston sanktioidenkin uhalla. Vaikka Makarov on pikkuruinen ja heikon näköinen pettää ulkonäkö tässä tapauksessa todella pahasti: Hän on yksi kymmenestä Velhopyhimyksestä (Wizard Saint) joiden voimat ovat vertaansa vailla. Hän pystyy mm. kasvattamaan itsestään kolossaalisen kokoisen järkäleen jonka rinnalla puutkin ovat kuin hammastikkuja. Voimistaan huolimatta Makarov on lempeä ja pitää kiltansa jäseniä omina lapsinaan.

Mirajane Strauss on Fairy Tailin keulakuvatyttö ja kenties maailman tavoitelluin velhotar. Hänen kuvasarjojaan julkaistaan lähes viikoittain "Weekly Sorcerer"-lehdessä, joka ilmestyy aina keskiviikkoisin. Hänellä on valkoiset pitkät hiukset ja poninhäntä otsatukassaan. Hän toimii Fairy Tailin killan vastaanotossa ja baaritiskillä, minkä kuvauksiltaan kerkeää. Mirajane on Fairy Tailin lempein henkilö, mutta seesteisyydestään huolimatta hänen demoniset Takeover-magiansa kilpailee tuhovoimassaan Erzan voimien kanssa.

Elfman Strauss on Mirajanen veli ja on julistanut itsensä Fairy Tailin miehekkäimmäksi mieheksi. Hän on isokokoinen, lihaksikas ja siskonsa tapaan valkohiuksinen. Myös hän käyttää Takeover-magiaa, jonka avulla hän pystyy muuntamaan itsensä entistäkin lihaksikkaampaan "Beast Soul" -muotoon. Elfman arvostaa Natsun halukkuutta kohdata vaikeudet pää edellä, sillä se on miehekästä.

Laxus Dreyar on yksi Fairy Tailin voimakkaimmista maageista. Hän on temperamenttinen ja helposti provosoitavissa. Hän on S-luokan maagi joka käyttää Lightnin dragon slayer taikaa, jonka hän on saanut kehoonsa istutetuista maagisista Lacrima-kristalleista. Hän on mestari Makarovin pojanpoika, mutta on tälle katkeroitunut, koska Makarov erotti Laxuksen isän, Ivanin Fairy Tailista. Hänen ryhmänsä "Raijin Tribe" (雷神衆 Raijinshū) on yksi Fairy Tailin voimakkaimmista, johon kuuluu Freed Justine, Bickslow ja Evergreen.

Mystogan kuuluu Fairy Tailin voimakkaimpiin maageihin. Hän on nimensä mukaan mystinen ja salamyhkäinen hahmo joka ei halua näyttää kasvojaan kenellekään. Tämän vuoksi hän pukeutuukin koko pään peittävään huppuun. Hän kantaa mukanaan viittä velhonsauvaa ja hänen loitsunsa ovat yhdistelmä illuusiota ja raakaa maagista voimaa. Kun Mystogan saapuu hakemaan tilaustöitä killastaan hän vaivuttaa kaikki häntä heikommat velhot syvään uneen kunnes saa asiansa toimitettua. Ainoastaan hyvin vahvat maagit pysyvät vastustamaan hänen loitsuaan ja pysymään hereillä.

Juvia Lockser on Lucyakin uudempi tulokas Fairy Tailin riveissä. Hän on sinihiuksinen maagityttö, joka liittyi Fairy Tailiin, kun nämä sotkivat hänen entisen kiltansa Phantom Lordin suunnitelmat. Taistelun tuoksinassa Juvia rakastui palavasti Gray Fullbusteriin, ja tämä onkin yksi hänen suurimmista motivaatioistaan liittyä Fairy Tailiin. Hän on Greystä äärimmäisen mustasukkainen, erityisesti Lucylle, jonka selityksistä huolimatta, Juvia ei suostu uskomaan, että näiden välillä ei ole säpinää. Juvia on voimakas vesi elementin maagi. Hän oli ennen yksi Phantom Lordin "Element Four"-eliittiryhmää. Hänen mielialansa tuntuu vaikuttavan säähän: Kun hän on masentunut, alkaa sataa.

  • Isä - Jude Heartfilia (kuollut)
  • Äiti - Layla Heartfilia (kuollut)

Layla Heartfiliasta ei ole saatu vielä paljon tietoja. Tiedetään, että hän omisti kolme kultaista Zodiacin(eläinradan)-avainta: Cancer (rapu), Aquarius (vesimies) ja Capricorn (kauris), jonka Lucy peri. Tiedetään myös, että hän kärsi sairaudesta, jonka vuoksi hänen piti lopettaa työnsä ja kuoli samana vuonna (X777), kun kaikki lohikäärmeet katosivat, mukaan lukien tulilohikäärme Igneel, rautalohikäärme Metalicana ja taivaanlohikäärme Grandine.

Monien mielestä sarjan piirtotyyli muistuttaa paljon Eichiiro Odan piirtotyyliä. Sarjassa on viitteitä myös J.R.R Tolkienin kirjaan Taru sormusten herrasta, kuten eräs kilta Eysenwald muistuttaa Sormusten Herran Isengardia. Earthlandin rinnakkaismaailma Edolas, muistuttaa taas Sormusten Herran Edorasta, joka on kyllä kaupunki.

Lisäksi Fairy Tailissä on todella monia yhteisiä elementtejä Raven kanssa. Esimerkkejä:

~ Raven Harun ase, Ten Commandements, ilmestyy myöhemmin myös Fairy Tailissä.

~ Sieg Hart, yksi Raven pääpahiksista ilmestyy todella samannäköisenä Fairy Tailissä ja nimillä Sieghart (Siegrain), Jellal(tunnetaan myös nimellä Gerard) ja Mystogan (Mist-Gun. Fairy Tailin toisessa OVA:ssa Mystoganin hahmo nähdään kävelemässä kaksi sumutinpulloa kourassa itsekseen mutisten tribuuttina tuolle "väärälle" käännökselle.)

~ Plue

Makarovia on matkittu Naruto Shippudenin Tchusikagen ulkonäköön.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.