Fabienne Suter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Fabienne Suter
Fabienne Suter
Maa:  Sveitsi
Naisten alppihiihto
Maailmanmestaruuskilpailut
Pronssia Pronssia Åre 2007 Joukkuekilpailu

Fabienne Suter (s. 5. tammikuuta 1985 Sattel) on sveitsiläinen alppihiihtäjä, joka on kilpaillut maailmancup-tasolla kaudesta 2002–2003 alkaen.

Suter kuului Sveitsin joukkueeseen, joka saavutti Åren MM-kilpailuissa 2007 pronssia joukkuekilpailussa. Hän sijoittui samoissa kisoissa lisäksi supersuurpujottelussa yhdenneksitoista ja suurpujottelussa kolmanneksitoista. Val d'Isèren MM-kilpailuissa 2009 hän oli alppiyhdistetyssä kahdeksas ja supersuurpujottelussa yhdestoista. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän oli suurpujottelussa neljäs, syöksylaskussa viides, alppiyhdistetyssä kuudes ja supersuurpujottelussa kolmastoista. Garmisch-Partenkirchenin MM-kilpailuissa 2011 hän sijoittui supersuurpujottelussa kahdeksanneksi ja syöksylaskussa kolmanneksitoista. Schladmingin MM-kilpailuissa 2013 hän oli supersuurpujottelussa viides. Sotšin olympialaisissa 2014 hän sijoittui syöksylaskussa viidenneksi ja supersuurpujottelussa seitsemänneksi. Vailin / Beaver Creekin MM-kilpailuissa 2015 hän oli syöksylaskussa yhdeksäs. Sankt Moritzin MM-kilpailuissa 2017 hän sijoittui syöksylaskussa seitsemänneksi.

Suter saavutti ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa supersuurpujottelukilpailussa Sestrieressä 10. helmikuuta 2008. Hän jakoi voiton Andrea Fischbacherin kanssa, jolle voitto oli niin ikään ensimmäinen. 13. maaliskuuta 2008 Suter voitti saman lajin maailmancupin finaalitapahtumassa Bormiossa. Hän sijoittui kauden 2007–2008 supersuurpujottelun maailmancupin yhteispisteissä kolmanneksi.

Kaudella 2008–2009 Suter sijoittui toiseksi Lake Louisen supersuurpujottelussa – jälleen tasa-ajalla Fischbacherin kanssa. St. Moritzin yhdistetyn kilpailussa hän oli kolmas ja supersuurpujottelussa toinen. Tarvision supersuurpujottelussa hän sijoittui toiseksi. Banskossa hän saavutti syöksykilpailuissa voiton ja kolmannen sijan ja sijoittui supersuurpujottelussa toiseksi. Supersuurpujottelucupissa hän oli kolmas ja maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemäs. Kaudella 2009–2010 hän sijoittui toiseksi Cortina d'Ampezzon supersuurpujottelussa ja kolmanneksi St. Moritzin syöksyssä. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli seitsemäs ja supersuurpujottelucupissa neljäs.

Kaudella 2011–2012 Suter oli toinen Beaver Creekin supersuurpujottelussa. Bad Kleinkirchheimissa hän voitti supersuurpujottelun ja sijoittui kolmanneksi syöksylaskussa. Supersuurpujottelucupissa hän oli viides. Kaudella 2012–2013 hän sijoittui St. Antonin supersuurpujottelussa kolmanneksi. Kaudella 2015–2016 Suter oli toinen Lake Louisen, Val d’Isèren, Garmisch-Partenkirchenin ja Sankt Moritzin syöksylaskuissa sekä Lenzerheiden supersuurpujottelussa. Syöksylaskucupissa hän sijoittui toiseksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Fabienne Suter.