Façonnable

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LOGO of façonnable.jpg

Façonnable on kansainvälinen miesten ja naisten vaatteiden luksusmerkki, jonka on perustanut ranskalainen Jean Goldberg Nizzassa vuonna 1950.

Merkki tunnetaan myös silmälasikehyksistään.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean Goldberg perusti räätälinmyymälän 1950 Nizzan rue Paradis’lle palvelemaan kansainvälisiä elokuvatähtiä, jotka lomailivat seudulla tai vierailivat läheisen Cannesin kaupungin elokuvajuhlilla ja tarvitsivat räätälintekoisia smokkeja ja iltapukuja. Vuonna 1961 Jean Goldbergin poika Albert otti yrityksen johtaakseen, nimesi sen Façonnableksi ja siirsi sitä räätälipalveluista kohti valmisvaatteita.

Vuonna 1973 perustettiin uusia liikkeitä pitkin Ranskan Rivieran rannikkoa Monte Carloon, Cannesiin, Saint-Tropez’hen ja Marseilles’hin. Pariisiin Façonnable eteni vuonna 1984.

Vuonna 1988 yritys teki jakelusopimuksen yhdysvaltalaisen Nordstrom-luksustavarataloketjun kanssa ja avasi sen myötä ensimmäisen liikkeen New Yorkin Viidennelle avenuelle 1993.[2] Kaksi muuta liikettä avattiin USA:n länsirannikolle 1997. Vuonna 2000 Nordstrom osti koko Façonnable-yrityksen Goldbergin perheeltä 170 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla.[3] Vuonna 2007 Nordstrom myi Façonnablen libanonilaiselle M1 Groupille 210 miljoonalla dollarilla.[4][5]

Taiteellisia johtajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]