FK Lutš-Energija Vladivostok

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lutš-Energija
Koko nimi Футбольный клуб "Луч-Энергия" Владивосток
Perustettu 1958
Kenttä Dinamo, Vladivostok («Динамо»)
– kapasiteetti 10 000
Sarja Venäjän jalkapalloliiga
Puheenjohtaja Venäjä Aleksandr Kostenko
Päävalmentaja Kroatia Zoran Vulić
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Futbolnyi klub Lutš-Energija Vladivostok on jalkapalloseura Vladivostokista, Venäjältä. Seura nousi kaudeksi 2006 Venäjän pääsarjaan. Se tunnettiin vuoteen 2003 pelkästään Lutšina ennen sponsorisopimusta Dalenegro-energiayhtiön kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lutš osallistui ensi kertaa Neuvostoliiton sarjoihin vuonna 1958, jolloin se pelasi kaukoidän B-sarjassa. Se voitti sarjan vuonna 1965 ja nousi A-sarjaan. Lutš pelasi alueellisessa sarjassa vuoteen 1972 saakka, mistä lähtien vuoteen 1991 saakka se pelasi Neuvostoliiton kakkosliigan itälohkossa. Seuran paras saavutus oli kakkossija vuonna 1984. Vuonna 1992 Lutš voitti kakkosliigan itälohkon ja nousi ykkösdivisioonaan, mistä se putosi heti. Vuonna 1997 se putosi kakkosdivisioonaan, mistä se nousi takaisin ykkösdivisioonaan vuonna 2003 ja korkeimmalle sarjatasolle vuonna 2005 voitettuaan ykkösdivisioonan mestaruuden.

Vladivostokin sijainti kaukana idässä tuottaa jatkuvasti ongelmia vierasjoukkueille. Lutšin kotiottelua FK Zenit Pietaria vastaan oli lähtenyt katsomaan kolme Zenitin fania, jotka ajoivat 15 000 kilometriä halki maan ja joutuivat jättämään Vladivostokiin Honda Civicinsä, joka oli hajonnut saamastaan rääkistä. Fanit palasivat kotiin Pietariin junalla. Zenit palkitsi faninsa lahjoittamalla heille uuden auton.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]