Musiikkimuseo Fame

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta FAME Musiikkimuseo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Musiikkimuseo Fame
Finnish Music Hall of Fame.png
Musiikkimuseo Fame.jpg
Osoite Fredikanterassi 5 A
Sijainti Mall of Tripla, Keski-Pasila, Helsinki
Valmistumisvuosi 17. lokakuuta 2019
Omistaja Finnish Music Hall of Fame Oy
Kerrosluku 3
Verkkosivut
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Musiikkimuseo Fame – Finnish Music Hall of Fame[1] on musiikkimuseo Helsingin Keski-Pasilassa. Se on osa kauppakeskus Triplaa. Museo esittelee suomalaisia artisteja, säveltäjiä, kapellimestareita ja muita musiikkivaikuttajia.[2] Museo on Suomen ensimmäinen, joka käsittelee laajasti suomalaista musiikkia genrestä genreen.

Museon toiminnan ytimessä on kunniagalleria, johon valitaan vuosittain suomalaisten arvostamia musiikkia vaikuttajia. Valintakomiteaa johtaa ministeri Lauri Tarasti.

Vuosittainen kävijätavoite on runsaat 100 000, mutta ainakaan aloitusvuonna tavoite ei toteutunut koronaviruspandemiasta johtuen.

Fame on rahoitettu suurelta osin yksityisellä rahalla. 4,3 miljoonan euron budjetista 47 prosenttia oli lainaa. Mukana rahoituksessa olivat valtio, Helsingin kaupunki, erilaisilta yksityiset säätiöt ja yksityiset rahoittajat.

Lokakuussa 2020 museo ajautui yrityssaneeraukseen toimittuaan vain alle vuoden. Yrityssaneeraus näkyy yleisölle lyhennettyinä aukioloaikoina ja asiakaspalvelijoiden vähentymisenä. [3]

Museo on saanut inspiraatiota Tukholman ABBA: The Museum -museosta. Myös Roskilden Ragnarockin ja Norjan Rockheim -museoiden kanssa tehdään yhteistyötä museon suunnittelussa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]