Exogenic Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Exogenic Recordsin logo

Exogenic Records on yksi ensimmäisistä elektroniseen musiikkiin keskittyneistä levy-yhtiöistä ja musiikkikustantajista Suomessa. Exogenic osakeyhtiön perusti Jacob Ehrnrooth vuonna 1996. Yhtiö julkaisi ennen vuosituhannen vaihdetta suomalaisten goa trance -artistien tuotantoa (ks. Suomisaundi) ja laajensi myöhemmin genrevalikoimaansa käsittämään myös muita elektronisen musiikin osa-alueita, kuten breakbeatia, drum'n'bassia, diskoa ja downtempoa sekä myös suomenkielistä rockia. Vuodesta 2006 lähtien yhtiö on ollut osa Exogenic Music Groupia, johon kuuluvat myös Exogenic Breaks Records, XO Records ja Terra Recordings.

Yhtiön julkaisemia artisteja ovat muun muassa Accu, All Human Substitutes, Brothomstates, Crumbland, Eraser vs Yöjalka, Fat Beat Sound System, Gad, Haltya, Headphonics, Highpersonic Whomen, Isoveli (yhtye), Kiwa, Koe, Koneveljet, Lau, Mac Mavis, Maija Moisio, Paleface, PJVM, Reuna, Squaremeat, Texas Faggott, Tundramatiks ja Velours Perfect.

XO Records[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

XO Records
XO Records logo.jpg
Perustettu 2008
Perustajat Jacob Ehrnrooth
Tyylilajit hip hop
Kotimaa Suomi
Sijainti Helsinki
Kotisivu

XO Records on suomalainen hip hopiin suuntautunut ja Exogenic-ryhmään kuuluva levy-yhtiö, jonka Jacob Ehrnrooth perusti vuonna 2008.

Artistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.