Exit Speed

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Exit Speed
Ohjaaja Scott Ziehl
Käsikirjoittaja Fred Lopez
Tuottaja
  • Sally Helppie
  • Michael Stokes
Säveltäjä Cole Freeman
Kuvaaja Thomas L. Callaway
Leikkaaja Matt Coleman
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 2008
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Exit Speed on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toiminnallinen jännityselokuva. Sen pääosissa esiintyvät Desmond Harrington, Lea Thompson, Alice Greczyn ja Fred Ward. Elokuvan on ohjannut Scott Ziehl. Suomessa elokuvan ikäraja on 18.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Linja-auto on matkalla kohti El Pasoa kyydissään matkustajia, jotka ovat lähdössä joulunviettoon ystäviensä ja perheidensä luokse. Maantiellä Nomad-moottoripyöräjengi alkaa piinata linja-autoa tekemällä erilaisia stuntteja sen ympärillä. Kun yksi motoristeista jää vahingossa linja-auton alle ja saa surmansa, muut jengin jäsenet vannovat kostoa. He lähtevät bussin perään ja surmaavat kuljettajan. Eräs jengiläisistä kätkee kuolleen motoristin ja kuljettajan heinikkoon. Samalla kersantti Archie sattuu paikalle ja yrittää selvittää, kuka jengiläinen oikein on, jolloin Cupidoksi kutsuttu mies ottaa stiletin taskustaan. Kersantti sanoo erehtyneensä henkilöstä ja jatkaa matkaansa. Cupido poistuu paikalta kohti nomadien piilopaikkaa, tietämättä Archien alkaneen varjostaa häntä.

Cupido saapuu jengin piilopaikkaan, hylättyyn teollisuushalliin, kertomaan siitä, mitä näki maantiellä. Archie tarkkailee tilannetta etäältä kiikareillaan. Yksi bussin matkustajista, Maudie-niminen nainen, lähtee etsimään apua juosten, mutta nomadit huomaavat hänen karkaavan ja estävät aikeet. Jengin johtaja ahdistelee Maudieta, mutta yksi matkustajista ampuu johtajan jousella. Pakeneva Maudie saapuu hallin luokse ja huomaa, että jengiläiset ovat päätyneet kersantti Archien kimppuun. He lyöttäytyvät yhteen ja pakenevat kahdestaan läheiseen kylään, josta he löytävät aseen ja aloittavat taistelun jengiläisiä vastaan. Archie ampuu jengiläisiä yksi kerrallaan ja saa avukseen kollegansa, alikersantti Merideth Colen. Haavoittunut Archie joutuu sairaalaan, mutta selviää elossa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Fred Ward  Kersantti Archibald ”Archie” Sparks  
 Lea Thompson  Maudie McMinn  
 Desmond Harrington  Sam Cutter  
 Julie Mond  alikersantti Meredith Cole  
 Alice Greczyn  Annabel Drake  
 Gregory Jbara  Coach Jerry Yarbro  
 David Rees Snell  Danny Gunn  
 Kelli Dawn Hancock  Desiree  
 Nick Sowell  Duke  
 Everett Sifuentes  Ramon Emancio Eladio Vargas  
 Wally White  Walter Lindley  
 Danielle Beacham  Joey Ryan  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.