Evil twin

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Evil twin (suomeksi myös paha kaksonen) on tietotekniikassa englanninkielinen nimitys langattoman lähiverkon tukiasemalle, joka tekeytyy luotettavaksi yhteyden tarjoajaksi. Tavoitteena on yleensä luottamuksellisten tietojen kalastelu eli phishing.

Langattoman lähiverkon paha kaksonen saadaan aikaan esimerkiksi laittamalla avoimen tukiaseman läheisyyteen vahvempaa signaalia tuottava tukiasema. Tällöin väärennetty tukiasema syrjäyttää alkuperäisen tukiaseman, jolloin käyttäjien kannettavien ja matkapuhelinten yhteydenotot ohjautuvat helposti pahalle kaksoselle. Kun liikenne ohjautuu krakkerin hallitseman tukiaseman kautta, pääsee hän ohjaamaan käyttäjät haluamalleen huijaussivustoille ja lukemaan sivuille syötettyä tietoa.

Tällaiselta huijaukselta voi suojautua esimerkiksi tarkistamalla laitteen langattoman yhteyden asetukset ja estämällä yhteydenotot salaamattomiin tukiasemiin, joiden luotettavuudesta ei ole varma. Salattujen sivujen suojaussertifikaatin kelvollisuus on syytä tarkistaa mies välissä-hyökkäyksen varalta. Helpoimmin ja varmimmin huijaukselta välttyy, jos ei syötä luottamuksellista tietoa käyttäessään julkista verkkoyhteyttä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.