Euroopan metsäinstituutti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Euroopan metsäinstituutti (englanninkielinen nimi European Forest Institute) on kansainvälinen järjestö ja kattava verkosto Euroopan metsäntutkimuksen osaajista. Sen päämaja sijaitsee Joensuussa Yliopistokadulla Metla-talossa. [1]

Euroopan metsäinstituutilla (EFI) on tällä hetkellä noin 130 organisaatiojäsentä yli 35 maasta.milloin? EFIllä on kolme tutkimusohjelmaa: kestävä kehitys ja ilmastonmuutos, ennakointi ja politiikkatuki ja metsä ja yhteiskunta.selvennä EFI työllistää tutkijoita ja muuta henkilökuntaa n. 96 henkilötyövuoden edestä päämajassaan Joensuussa sekä viidessä aluetoimistossaan Euroopassa (EFIMED, EFIATLANTIC, EFICENT-OEF, EFINORD, EFICEEC-EFISEE).

Tutkimusten julkaiseminen tiedeyhteisölle ja päättäjille on yksi EFIn tehtävistä. EFI ylläpitää Euroopan metsäportaalia, jossa on tietoa Euroopan metsistä ja siihen liittyvistä aiheista. EFIllä on myös useita eri kohderyhmille suunnattuja julkaisusarjoja ja se järjestää vuosittain useita kansainvälisiä metsäalan tapahtumia eri puolilla Eurooppaa yhdessä verkostonsa jäsenten kanssa.

EFI edustaa eurooppalaista metsätiedeyhteisöä useissa kansainvälisissä prosesseissa, kuten Euroopan metsäministeri- konferenseissa (MCPFE). Se toimii aktiivisesti myös metsäsektorin teknologiayhteisössä (FTP) saaden näin tiedeyhteisön ääntä kuuluviin eri metsäalan foorumeilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muuttunut kaupunkikuva: Metla-talo. Karjalainen 25.9.2015. s. 15.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]